iOS 7 uitgelicht: iTunes-cadeaukaarten inwisselen met iPhone-camera

Het is in iOS 7 mogelijk om iTunes-cadeaukaarten via je iPhone-camera te verzilveren. Je kunt ook nog gewoon de code intoetsen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store redeem cameraApple gaat het in iOS 7 makkelijker maken om een iTunes-tegoedkaart te verzilveren. Onder de optie Wissel in van de App Store vind je in iOS 7 ook de optie Use Camera, waarmee het mogelijk is om de code op je kaart te scannen. Je moet de iPhone-camera dan richten op de rechthoek op de achterkant van de kaart, waar de code staat.


Bekijk ook

Apple-cadeaukaart (of App Store- en iTunes-kaart) inwisselen op de iPhone, iPad en Mac

Je hebt een Apple-cadeaukaart of App Store- en iTunes-kaart gekregen en nu wil je het tegoed inwisselen. In deze tip lees je hoe je zo'n Apple-kaart inwisselt op de iPhone, iPad en Mac en hoe het zit met cadeaubonnen van de Apple Store en Apple Premium Retailers.

Het gebruiken van je iPhone-camera om iTunes-tegoed in te wisselen is optioneel. Het is alsnog mogelijk om met de hand de gehele code in te voeren via het toetsenbord van je iDevice. Apple heeft de nieuwe camera-optie prominent in de App Store gepositioneerd. Het is de hoofdmethode die Apple voortaan aanbiedt om de kaarten te verzilveren, met onderin beeld de melding dat je ook wel de code kunt intikken.

Apple heeft al eerder de mogelijkheid geboden om snel cadeaukaarten in te wisselen via de camera: de Mac-versie van iTunes bevat sinds afgelopen jaar al dezelfde functionaliteit. Op je iPhone, iPad en iPod touch was de optie tot iOS 7 alleen nog nergens te vinden.

Dit artikel is onderdeel van de serie iOS 7 uitgelicht, waarin we bijzonderheden van iOS 7 bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.