‘iOS 7 op schema dankzij inzet OS X-team’

iOS 7 komt toch op tijd, zegt WSJ-blog AllThingsD. Ook anderen bevestigen dit. Eerdere geruchten dat iOS 7 vertraagd is, zijn volgens nieuwe informatie onjuist.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iOS-7“iOS 7 vertraagd!” was een boodschap die je vandaag op diverse websites kon lezen. Het bleek gebaseerd op een gerucht van Bloomberg, dat we al eens eerder zagen langskomen. Een paar uur later werd het weerlegd door ‘Apple-spreekbuis’ Wall Street Journal: iOS 7 is nog steeds op schema, dankzij de inzet van het OS X-team. Apple volgt daarmee dezelfde aanpak als in 2007, toen ontwikkelaars van het OS X-team werden overgeheveld naar het iPhone-team om toch op tijd te kunnen leveren. “Yes, yes — it’s essentially a repeat of the iPhone/Leopard scenario,” zei een bron tegen WSJ-blog AllThingsD. “It will ship on time.”

Apple-insiderblog The Loop had maar één woord nodig om de informatie van WSJ te bevestigen (“Yep”) en ervaren Apple-watchers weten dan genoeg: de kans is groot dat iOS 7 helemaal niet vertraagd is. Het gebeurt wel vaker dat Apple-producten nog vóór de officiële aankondiging voorbijkomen in geruchten, omdat er plotselinge vertraging zou zijn opgetreden. Het is inmiddels een vast onderdeel in de ‘Apple Hype Cycle’ in aanloop naar een nieuw product.

Ondertussen zijn veel mensen er wel van overtuigd dat iOS 7 een ander uiterlijk krijgt, waarbij minder realistische elementen zichtbaar zullen zijn. Onder aanvoering van Jonathan Ive, die sinds oktober 2012 verantwoordelijk is voor het uiterlijk van iOS, zou er gewerkt worden aan een simpeler uiterlijk met flat design. Voormalig Apple-medewerkers spreken van een dringend gewenste “deForstallization”. Oftewel: de invloeden van voormalig iOS-baas Scott Forstall moeten eruit. Forstall was dol op realistische elementen.

Sinds 2007 is iOS niet veranderd, waardoor bepaalde designelementen inmiddels gedateerd zijn geraakt. Ondertussen hebben andere mobiele besturingssystemen zoals BlackBerry en de mobiele versie van Windows wél een metamorfose ondergaan.

Personeel is volgens WSJ aan het overwerken om een preview van iOS 7 klaar te hebben voor WWDC 2013 in juni. Daarbij zijn medewerkers van OS X 10.9 ingeschakeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 13:30
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.