Yahoo neemt takenlijst-app Astrid over

Yahoo heeft takenlijstapp Astrid overgenomen. Het team zal intrekken bij Yahoo, waar ze in het mobiele team gaan werken. Yahoo kan met Astrid concurreren met apps als Mailbox, Evernote en Wunderlist.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

astrid icoonYahoo is in een kooplustige bui. Na de overname van Summly is er opnieuw een mobiele app overgenomen: Astrid, een takenlijst-app voor iOS en Android. Vooral op het Android-platform is de app populair omdat Astrid vanaf het prille begin aanwezig was, op een moment dat er nog maar weinig apps voor Android te downloaden waren. Op de iPhone verscheen Astrid in oktober 2011. Het bedrijf zegt vier miljoen gebruikers te hebben die 30 miljoen takenlijsten hebben gemaakt. Het is nog onduidelijk wat Yahoo met Astrid gaat doen.

Astrid-for-iPhone-1Zelf zeggen de makers van Astrid dat de app de komende 90 dagen zal blijven werken zoals voorheen. Yahoo geeft geld terug aan mensen die premium-pakketten hebben gekocht. Ook volgen er nog instructies hoe je data kunt downloaden. Het team van zo’n 8 tot 12 personen zal intrekken bij Yahoo, waaronder medeoprichters Tim Su en Jon Paris (tevens CEO). Zij zeggen in een blogposting dat ze staan te popelen om voor het mobiele team van Yahoo te gaan werken aan Yahoo’s grote doel: de dagelijkse gewoontes meer inspirerend en vermakelijk te maken. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Astrid is een takenlijst-app met de nadruk op groepsfuncties en spraakinvoer. Je kunt taken onderling verdelen en zelfs uitbesteden aan externe partijen zoals TaskRabbit. De dienst is te gebruiken op iPhone, iPad, Android, Windows Phone, desktop en via een mobiele website. Er is integratie met Siri voor het maken van taken en herinneringen met behulp van stemcommando’s. Met de aankoop zou Yahoo kunnen concurreren met Evernote, Wunderlist en soortgelijke apps. Maar Astrid heeft ook als slogan dat het kan helpen je e-mailberichten in dertig minuten op te schonen. Daarmee is het ook meteen een concurrent van Mailbox en soortgelijke apps die van je mailbox een todo-lijst maken.

Downloaden: Astrid Tasks (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 16:23
Categorie Apple
Onderwerpen astrid, takenlijst, todo, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.