iOS 7 ondersteunt NL-alert met nieuwe optie ‘Noodmeldingen’

iOS 7 biedt via de schakelaar Noodmeldingen ondersteuning voor NL-Alert in Nederland. Een carrier update is vermoedelijk vereist.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Overheidsmeldingen iOS 7Het eerder vandaag verschenen iOS 7 lijkt in ieder geval één functie te bevatten die we tot nu toe nog niet hadden gezien: ondersteuning voor Noodmeldingen in Nederland. Het gaat hierbij om de eerder geteste NL-Alerts, waarover minister Opstelten lange tijd met Apple over in gesprek is geweest. Het ondersteunen van Noodmeldingen in iOS 7 is vermoedelijk ook deels de reden waarom providers met iOS 7 nieuwe carrier updates beschikbaar hebben gesteld.

De nieuwe Noodmeldingen-schakelaar werd opgemerkt door iCulture-lezer Valk. Je kunt de optie inschakelen door te gaan naar Instellingen > Berichtencentrum > Noodmeldingen. Hoewel de optie Nederlandstalig is, heeft Apple de beschrijving eronder nog niet vertaald. Op deze zelfde plek kunnen Amerikanen al langer andere nooddiensten in- of uitschakelen.

Met NL-Alert kan de overheid in één keer meerdere smartphones een bericht toesturen. Op deze manier is het makkelijk om bijvoorbeeld een alarm te versturen bij een grote brand of bij andere noodsituaties. Eerder dit jaar werd er al getest met NL-Alert, maar de iPhone kon toen de berichten nog niet ontvangen. De kritiek achteraf was dan ook dat veel smartphones niks hadden aan het alarmsysteem.

Vlak voordat iOS 7 vandaag beschikbaar werd gesteld, begonnen meerdere providers carrier updates beschikbaar te stellen. De reden hiervoor was bij Vodafone gelijk al duidelijk: de operator gaf iPhone 5-bezitters met de update toegang tot het 4G-netwerk. Waarom KPN en T-Mobile ook een update uitbrachten wisten we eerst niet, maar gezien de samenwerking tussen providers en de overheid voor NL-Alert is de reden inmiddels duidelijk. De optie staat vermeld bij abonnees van T-Mobile, Vodafone en KPN.

Zie je de Noodmeldingen niet staan? Ga naar Instellingen > Algemeen > Info om de nieuwste carrier update te downloaden.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8-djsGrUaN8

We horen van verschillende iPhone 4-bezitters dat zij de optie niet zien staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:22
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7, nl-alert, noodmeldingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.