iOS 7 nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch

Apple heeft zojuist iOS 7 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod touch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 iculture providerloos

Apple heeft vandaag iOS 7 beschikbaar gesteld voor alle iPhones, iPads en iPods vanaf de iPhone 4, iPad 2, iPad mini en iPod touch vijfde generatie. De nieuwe iOS-update brengt grote vernieuwingen met zich mee: na het installeren van iOS 7 heeft je iPhone een compleet andere interface, een handig en snel bedieningspaneel, een nieuwe vorm van multitasking en nog veel meer. iOS 7 is beschikbaar via een over the air-update die je kunt installeren vanuit het instellingenscherm van je iPhone, iPad of iPod touch.

Installatie

ios7 iphoneJe installeert iOS 7 vanuit de systeeminstellingen van je iPhone. Je tapt op de Instellingen-app op het beginscherm, kiest voor Algemeen en drukt vervolgens op Software-update. Vanaf hier kun je het downloaden van de update starten, waarna de de op het scherm getoonde stappen moet volgen.

Het is ook mogelijk om iOS 7 via iTunes op je iPhone, iPad of iPod touch te installeren. Je verbindt het iOS-apparaat met een computer, start hierop iTunes, selecteert de iDevice rechtsboven in iTunes en drukt op Zoek naar update. Met de knop Herstel kan iOS 7 ook worden geïnstalleerd, maar je verliest dan alle gegevens die op de iDevice staan. Voor het synchroniseren met iOS 7 is minstens iTunes 11.1 vereist.

Lees je dit artikel kort na het verschijnen van iOS 7, dan bestaat er een kans dat je tegen problemen tijdens het updaten aanloopt. Is dit het geval, dan raden we je aan om het over een paar uur opnieuw te proberen. De problemen worden vermoedelijk veroorzaakt door serverproblemen, omdat op het moment ontzettend veel mensen tegelijkertijd iOS 7 proberen te installeren. Voor de installatie is 3,2GB vereist. Het vandaag verschenen iOS 7 heeft hetzelfde buildnummer als de Golden Master – 11A465. Gebruikers van de GM-versie hoeven daarom niet te updaten voor bugfixes of andere wijzigingen.

Nog steeds vragen? We hebben eerder vandaag een stappenplan gepubliceerd, waarin we uitleggen hoe je iOS 7 kunt installeren en van tevoren ook backups kunt maken. Voor andere specifieke vragen verwijzen we je graag naar ons voorbereidingsartikel.

Vereisten

iOS 7 wordt ondersteund door de volgende onderstaande iOS-apparaten:

  • iPhone 4*
  • iPhone 4S*
  • iPhone 5
  • iPhone 5c
  • iPhone 5s
  • iPod touch 5e generatie
  • iPad 2*
  • iPad 3*
  • iPad 4
  • iPad mini

* (bepaalde functies worden niet ondersteund)

Wat is er nieuw?

iOS 7 introduceert een compleet vernieuwde interface en de nodige toevoegingen en verbeteringen. We doen een greep uit alle vernieuwingen in onderstaande video.

Wat moet ik verder weten?

Hoewel het installeren van iOS 7 vrij simpel is, zijn er wel een aantal factoren die mee kunnen spelen of voor problemen kunnen zorgen. We hebben de belangrijkste vragen over iOS 7 daarom eerder besproken in een uitgebreid voorbereidingsartikel.

iOS 7.0.1 beschikbaar voor iPhone 5s en iPhone 5c

iOS 7 is niet de enige iOS-versie die Apple vandaag heeft vrijgegeven. Volgens data afkomstig van Apple’s updatebestanden is iOS 7.0.1 ook beschikbaar gesteld voor de iPhone 5s en iPhone 5c. Een update waar wij uiteraard in eerste instantie niks van merkten, omdat de iPhone 5s en iPhone 5c nog niet verkrijgbaar zijn. Het buildnummer van iOS 7.0.1 is 11A466. Dat doet vermoeden dat er vrij weinig is veranderd ten opzichte van iOS 7.0, waarvan het buildnummer 11A465 is.

Xcode 5.0 ook vrijgegeven

Apple heeft Xcode 5.0 ook beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Deze nieuwe versie bevat de iOS 7-SDK, die nodig is om volledig gebruik te maken van nieuwe ontwikkelmogelijkheden in iOS 7. Daarnaast kun je met Xcode 5.0 64-bits-applicaties ontwikkelen voor de iPhone 5s.

iOS 7 is nog maar net officieel uitgerold en er wordt grote serverdrukte verwacht. Zie je de update nog niet of wil hij niet installeren, dan raden we aan om het later nog eens te proberen. Kun je echt niet wachten, dan is het ook mogelijk om het IPSW-bestand direct proberen te downloaden. Deze kun je via iTunes op je iDevice zetten door op de update-knop te drukken met alt (OS X) of shift (Windows) ingedrukt.

Zie je geen update? Dat kan komen omdat je de Golden Master of een eerdere beta hebt geïnstalleerd. Meer daarover lees je in ons voorbereidingsartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:23
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.