iOS 5 is sneller dan iOS 4 op de iPhone 4

Website GigaOM voerde een benchmark uit op verscheidene iOS-apparaten, om zo iOS 4 met iOS 5 te vergelijken. iOS 5 kan bij veel van deze benchmarks als snelste uit de test.

iPhone 4Gisteravond kwam iOS 5 uit, de nieuwste versie van Apple’s OS op de iPhone, iPad en iPod Touch. Hierin werden een aantal nieuwe functies geïntroduceerd. Nu blijkt ook dat iOS 5 de nodige tweaks bevat om de snelheid van je iPhone te optimaliseren. Website GigaOM zette verschillende versies van iOS 4 tegenover iOS 5, waarbij de nieuwste versie op bijna alle onderdelen het beste scoorde.

Voor de benchmark werd gebruik gemaakt van Geekbench, dat we eerder nog voorbij zagen komen toen de eerste benchmarks van de iPhone 4S naar buiten druppelden. GigaOM gebruikte verschillende versies van iOS 4 en iOS 5 op verschillende apparaten, om de prestaties vervolgens naast elkaar te zetten in onderstaande tabellen. Opmerkelijk is dat iOS 5 als beste uit de test komt voor de iPhone 4, iPod Touch vierde generatie en iPad 2, maar dat hij op de iPad 1 op sommige vlakken slechter presteert. Een benchmark van de iPhone 3GS lijkt te ontbreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 9:41
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen benchmark, geekbench, ios 3, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.