Updaten naar iOS 5 geplaagd door problemen, te wijten aan serverdrukte

Probeerde je gisteren iOS 5 te installeren, dan had je wellicht last van de nodige foutmeldingen die je in de weg stonden. Dit was volgens Saurik te danken aan serverproblemen bij Apple.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Error 3200

Toen iPhone-bezitters gisteren probeerden te updaten naar iOS 5, werd dit proces bij velen vergezelgd met foutmeldingen. Sommigen kregen een popup in iTunes die sprak over “Error 3200”, terwijl anderen geteisterd werden door een “Internal error”. Inmiddels lijkt de oorzaak bekend: Apple’s servers zouden door alle downloads en verzoeken zo overbelast zijn, dat ze niet meer in staat waren om alle opdrachten succesvol te verrichten.

Woord van Apple over de foutmeldingen ontbreekt nog, maar jailbreaker Saurik is er zeker van dat serverproblemen er de oorzaak van zijn. Hij zei op Twitter het volgende:

Krijg je het “An internal error occured (3200)” bericht terwijl je iOS 5.0 probeert te installeren, Apple’s servers zijn overladen en kunnen de helft van alle verzoeken niet verrichten.

De serverproblemen zijn vrij begrijpelijk. Hier op iPhoneclub zorgde de nieuwe versie van iOS 5 voor nieuwe bezoekersrecords en op Twitter domineerde het onderwerp de gehele dag. Loop je tegen de foutmeldingen aan, dan raden wij je aan om een tijdje te wachten en het later weer te proberen. Heb je downloadproblemen, dan is het mogelijk om de IPSW te downloaden van een website zoals ios.e-lite.org. Door met de option (Mac) of shift (Windows)-knop ingedrukt op de update-knop in iTunes te drukken, kun je dit bestand gebruiken. Hiermee ontkom je niet aan de authenticatieproblemen tijdens die installatie, die verantwoordelijk voor de foutmelding zijn.

Screenshot: Appletell

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2011, 14:04
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerp ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.