redsn0w 0.9.9b5: update naar iOS 5 met behoud van je baseband (jailbreak)

Met redsn0w 0.9.9b5 is het mogelijk om iOS 5 te jailbreaken, zonder dat je daarvoor over de Gold Master hoeft te beschikken. Daarnaast kun je met redsn0w 0.9.9b5 updaten naar iOS 5 met behoud van je huidige basebandversie.

redsn0w 0.9.9b5: jailbreak iOS 5Met redsn0w 0.9.9b5 is het mogelijk om iOS 5 te jailbreaken, zonder dat je daarvoor over de Gold Master hoeft te beschikken. Daarnaast voegt redsn0w 0.9.9b5 een belangrijke nieuwe functie toe aan de jailbreaktool: updaten naar iOS 5 met behoud van je huidige basebandversie.


Tot nu toe waren Mac OS X gebruikers die moesten updaten naar nieuwe firmwareversies met behoud van hun basebandversie (modemfirmware) aangewezen op PwnageTool, waarvan over het algemeen alleen een nieuwe versie verschijnt als er ook een universele untethered jailbreak voor de meest recente firmwareversie is. De functionaliteit om een custom firmware (IPSW-bestand) aan te maken waarbij je baseband geen update ontvangt is sinds versie 0.9.9b5 van redsn0w echter ook in deze jailbreaktool van het iPhone Dev Team opgenomen. Redsn0w 0.9.9b5 is voorlopig alleen beschikbaar voor Mac OS X. Daarnaast is het voor gebruikers van Windows mogelijk om een custom firmware van iOS 5 te maken met behulp van sn0wbreeze 2.8b8.

Om met behoud van je baseband te updaten gebruik je eerst de optie Custom IPSW in het onderdeel Extras om een custom firmware te maken en zet je jouw iPhone via hetzelfde menu in de Pwned DFU modus. Vervolgens selecteer je de custom firmware, waarvan de naam met NO_BB begint, in iTunes door de option-toets (Mac OS X) of shift-toets (Windows) ingedrukt te houden terwijl je op Herstellen of Restore drukt. Door wijzigingen in het beveiligingsmodel van iOS 5 mag je hosts-bestand daarbij niet naar Cydia verwijzen in plaats van naar de servers van Apple.

In combinatie met ultrasn0w zal het op korte termijn mogelijk worden om een softwarematige unlock uit te voeren van iPhones met geschikte basebandversies op iOS 5. Voor de iPhone 3GS is dat tot en met versie 06.15.00 en voor de iPhone 4 alleen met versie 01.59.00. Je kunt de versie van jouw baseband controleren door naar het menu Instellingen te gaan, gevolgd door Algemeen en Info. De basebandversie kun je vinden achter Modemfirmware. Updaten met behoud van je baseband is ook van belang als je wilt updaten naar iOS 5 en gebruikt maakt van een hardwarematige Gevey unlock op recentere basebandversies.

Discussie over de Gevey TurboSim en varianten daarop die misbruik maken van 112 is op het forum van iCulture niet toegestaan, omdat het zonder gegronde en zwaarwegende reden bellen van het noodnummer een strafbaar feit oplevert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.