Introduceert Apple morgen naast de iPad 2 ook het vernieuwde MobileMe?

Naast de iPad 2 zou Apple morgen ook de een compleet vernieuwde versie van MobileMe gaan introduceren, waarbij de nadruk ligt op het opslaan van muziek, tv-programma's en films die in de iTunes Store zijn gekocht.

MobileMeDat Apple morgenavond de opvolger van de iPad zal introduceren lijkt inmiddels zo goed als zeker. Alles wijst er in ieder geval wel op. Nadat eerder al duidelijk werd dat de voorraden iPads zo goed als op zijn, kwam vandaag naar buiten dat de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy de huidige iPad al uit zijn inventaris heeft gehaald. Hoewel Best Buy vaak reageert op de verschillende geruchten in de media, zou het in dit geval wel eens gelijk kunnen hebben. Volgens geruchten zou de nieuwe iPad namelijk “vrijwel meteen” na de aankondiging beschikbaar kunnen zijn.

Cult of Mac doet er nog een schepje bovenop en claimt op basis van een anonieme Apple-medewerker dat de iPad die Apple morgen zal gaan aankondigen weinig vuurwerk zal brengen. “Verwacht niet teveel van de iPad 2”, zo stelt deze medewerker. “Dat is alles wat ik erover ga zeggen. Men heeft gaandeweg een aantal problemen gehad en de derde generatie iPad is degene om euforisch over te zijn”, aldus hem. Dit ligt in lijn met de geruchten dat de iPad 2 slechts een tussenmodel is en dat Apple dit najaar met de iPad 3 komt, die meer vuurwerk zal brengen.

Hoe dan ook is de verwachting dat de iPad 2 zal beschikken over een snellere processor, meer intern geheugen en een camera aan de voorzijde voor FaceTime-videobellen. Het apparaat zelf zou lichter en dunner zijn dan zijn voorganger met een grotere speaker maar wel met dezelfde schermgrootte en resolutie, respectievelijk 9,7 inch en 1024 bij 768 pixels. Verschillende geruchten spraken eerder nog over een beeldscherm met een veel hogere resolutie, een zogenaamd retina display. Maar dit lijkt Apple te gaan bewaren voor de iPad 3, zo blijkt weer uit andere berichten.

Volgens dezelfde bron van Cult of Mac zal Apple morgen naast de nieuwe iPad ook de vernieuwde MobileMe-dienst gaan introduceren. De nadruk zal hierbij liggen op opslag in de zogenaamde cloud, oftewel de servers van Apple die je overal waar je een internetconnectie hebt kunt benaderen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering afgelopen week liet Apple al doorschemeren dat de plannen met een splinternieuw datacentrum betrekking zouden hebben op iTunes en MobileMe. Verschillende bronnen spraken eerder al over de nieuwe plannen met MobileMe, die naar verluidt zelfs gratis zal worden.

De nieuwe MobileMe-dienst zal muziek, tv-programma’s en films opslaan die in de iTunes Store zijn gekocht, zo onthulde de bron tegenover Cult of Mac. Volgens hem is er ook gesproken over de mogelijkheid om alle muziek en video’s te uploaden (ook al is die niet in de iTunes Store gekocht), maar is het nog onduidelijk of Apple dit morgen al zal gaan uitrollen. Door Apple’s aankoop van streaming-muziekdienst Lala werd aanvankelijk gedacht dat Apple zelf een soortgelijke dienst à la Spotify op zou willen gaan zetten, maar nu de plannen concreter worden blijkt dat de aankoop van Lala slechts “een verzekering” is als Spotify en andere streamingdiensten onverhoopt toch populairder worden dan Apple’s iTunes Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2011, 23:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen dock, geheugenkaart, geruchten, Geruchten, ipad 2, ipad 3, ipod, mobileme, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.