Prijs van iPhones stijgt naar $700 op eBay

De prijs van tweedehands iPhones op eBay stijgt door de schaarste naar zo'n 700 dollar. Maar voor een vergulde iPhone zijn mensen bereid om nog veel meer geld te betalen.

Gold iPhoneVia de gangbare verkoopkanalen is de iPhone nog maar moeilijk verkrijgbaar. Vandaar dat de prijzen op eBay inmiddels ook al behoorlijk omhoog zijn gegaan. De Nu kopen-prijs van een 16GB iPhone kan oplopen tot meer dan $700 en dat is $200 meer dan de normale winkelprijs. Het is zelfs dubbel zoveel als de prijs van een refurbished iPhone van AT&T. Sommige verkopers zien de schaarste als een goed moment om snel winst te maken.

In de online Apple Store zijn de 8GB en 16GB iPhone ook al een tijdlang niet meer verkrijgbaar. Via de online winkel van AT&T zijn beide modellen nog wel op voorraad.

Op eBay is de afgelopen dagen ook een 24-karaats vergulde iPhone verkocht. Die leverde na drie dagen bieden een prijs op van $6.000. Tientallen mensen waren gek genoeg om een flinke prijs te betalen voor deze De simlockvrije iPhone is voorzien van twee beschermlagen om te zorgen dat de iPhone in topconditie blijft: een doorzichtige laag polyacryl en een laag urethaan. De auteur van het artikel op Yahoo News voegt er de (tamelijk overbodige) opmerking aan toe, dat de pret wel eens van korte duur kan zijn omdat Apple via software-updates unlocked iPhones kan blokkeren. Da’s onnodige bangmakerij, maar je zit straks wel met een prijzige iPhone in de oude uitvoering.

Via: iPhone Atlas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2008, 14:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ebay, goud, tweedehands, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.