Met Mail Drop in iOS 9.2 verstuur je bestanden tot 5GB

Grote bijlages versturen kan nu ook via de Mail-app op de iPhone en iPad. Dankzij Mail Drop in iOS 9.2 kun je bijlages versturen met een grootte van maximaal 5GB. Dit is dezelfde limiet als op de Mac.

Hoewel de Mac al sinds OS X Yosemite gebruik kan maken van Mail Drop, heeft de iPhone en iPad deze ondersteuning pas sinds iOS 9.2 gekregen. Mail Drop heeft op de iPhone en iPad dezelfde limiet als op de Mac. Dit betekent dat je bestanden tot 5GB kunt versturen.

Mail Drop in iOS 9.2

Mail Drop op de iPhone met een limiet van 5GB.Met Mail Drop verstuur je eenvoudig grote bestanden per mail. Vaak heeft de e-mailaanbieder een limiet op de bestandsgrootte, waardoor je grote bijlages niet kan versturen. Dankzij Mail Drop worden grote bijlages verstuurd via iCloud, waardoor de ontvanger dertig dagen de tijd heeft om de bijlage te openen. Net als op de Mac blijkt dat Mail Drop op de iPhone en iPad een limiet van 5GB heeft. Dit is de maximale grootte van een bijlage die je kunt versturen.

Voor Mail Drop geldt een totale opslagcapaciteit van 1TB. Heb je binnen dertig dagen zoveel bijlages verstuurd dat deze 1TB bereikt is, dan is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van Mail Drop. Je moet dan wachten tot oude bijlages verlopen, zodat je weer een nieuwe kunt versturen.

In iOS 9.2 zijn sinds het verschijnen nog meer kleine veranderingen aangetroffen. Zou blijkt dat Live Photos standaard staan ingeschakeld, ook als je het eerder had uitgeschakeld. Je doet dit via de Camera-app: klik op het ronde gele icoontje in het midden, zodat het icoontje wit wordt.

Bekijk ook

Grote bestanden versturen via e-mail: zo doe je dat met Mail Drop

Dankzij Mail Drop kun je bestanden van maximaal 5GB naar iemand anders sturen, ook al past dat niet in zijn mailbox. In dit tipartikel leggen we je uit hoe het werkt op de iPhone, iPad en Mac.

https://www.iculture.nl/tips/mail-drop-grote-emailbijlagen-mac/

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 december 2015 om 16:11
Onderwerp
Categorieën
Apple, iDevices

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.