iCulture Weekend: chatapp geweigerd, terugblik op 2013, update Sleep Cycle-app

In iCulture Weekend: Apple weigert beveiligde chatapp, we blikken terug op 2013, een update voor Sleepcycle-app en meer nieuws en apps.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

AfgewezenAfgelopen weekend maakte de ontwikkelaar van de beveiligde chatdienst Cryptocat bekend dat zijn iPhone-app door Apple is geweigerd. Door het nieuws stond Apple’s goedkeuringsbeleid weer eens ter discussie. Een melding doen van een brand, ongeval of hartaanval via een app? De brandweer werkt aan een landelijke 112 Meld-app voor iPhone, die in 2014 uitgebreid getest zal gaan worden. En iTunes Connect heeft haar deuren weer geopend, dus afgelopen weekend verschenen ook weer de eerste nieuwe apps zoals Placelists, en updates voor bestaande apps zoals Sleep Cycle. Na de nominatieronde voor de allereerste iCulture Awards kun je sinds zondagavond stemmen op jouw favoriete apps van het afgelopen jaar. En dat deden jullie al massaal.

Beveiligde chatdienst Cryptochat geweigerd

cryptocatDit weekend stond Apple’s goedkeuringsbeleid voor apps weer eens ter discussie. Ontwikkelaar Nadim Kobeissi maakte bekend dat Apple’s reviewteam zijn iPhone-app Cryptocat heeft geweigerd. Cryptocat is een extra beveiligde chatdienst voor verschillende platformen, maar voorlopig laat ondersteuning voor iOS dus nog even op zich wachten. Kobeissi wil vanwege geheimhoudingsplicht niet zeggen waarom Apple de app heeft geweigerd, maar wil alleen kwijt dat de redenen die Apple geeft “niet rechtmatig” zouden zijn. Hij vreest dat soortgelijke apps als Cryptocat hetzelfde lot wacht. De behoefte aan goed beveiligde apps wordt steeds groter nu de beveiliging en privacy van reguliere chatdiensten als WhatsApp en Snapchat steeds vaker ter discussie staat. Ook over de veiligheid van iMessage zijn de meningen nog altijd verdeeld.

Meer lezen: Beveiligde chatdienst Cryptocat geweigerd door Apple

Meer nieuws dit weekend:

Populaire Sleep Cycle-app werkt nu ook met M7-chip en hartslagmeter

Sleep-Cycle-Alarm-Clock-iphoneDe populaire slaap-app Sleep Cycle kreeg afgelopen weekend een mooie update. Sleep Cycle is een wekker die je precies op het juiste moment wakker maakt, Sleep Cycle analyseert je slaapgedrag en laat je met rustgevende geluiden in slaap vallen. In de laatste update is de app geschikt gemaakt voor de M7 co-processor van de iPhone 5s, die zonder dat de app actief is allerlei informatie kan verzamelen. Daardoor kan de app nu automatisch je dagelijkse beweging bijhouden en bepalen hoe dit je slaapgedrag beïnvloedt. Ook nieuw is een ingebouwde hartslagmeter. Die zorgt ervoor dat je je rusthartslag kunt bepalen zodra je wakker wordt.

Meer lezen: Sleep Cycle-app voor iPhone werkt nu met M7-chip en hartslagmeter

Meer apps dit weekend:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.