iCulture Weekend: privacy, HealthBook, Litely, Noord-Korea en meer

Afgelopen weekend op iCulture: privacy van fitness- en gezondheidsapps, review van Litely, Healthbook en apps/accessoires en nog veel meer.

Afgelopen weekend doken we eens dieper in HealthBook. Wat kunnen accessoires en apps betekenen voor Apple’s nieuwe gezondheidsplatform? Ook bespraken we weer veel apps zoals Scanbot, een grote update voor Vimeo en de nieuwe fotofilter-app Litely. En heb je altijd al eens een kijkje willen nemen in het geheimzinnige land Noord-Korea? Dat kan met de nieuwe iPad-app North Korea Travel. Maar dat is slechts een greep uit onze artikelen. Hieronder vind je ze allemaal.

Fitness- en gezondheidsapps ‘nemen privacy niet zo nauw’

privacyseries-healthdataFitness- en gezondheidsapps verzamelen veel persoonlijke gegevens van je. Dat zal inmiddels geen verrassing meer zijn. Maar privacy speelt daardoor een steeds grotere rol. De overname van fitnessapp Moves riep meteen vragen op wat er met die data zou gebeuren. Facebook verzekerde dat je data niet gedeeld zou worden, maar een week later bleek het tegendeel: Moves paste de voorwaarden aan waardoor gegevens delen wel mogelijk wordt. Uit onderzoek van de Amerikaanse waakhond FTC blijkt nu zelfs dat veel fitness- en gezondheidsapps het niet zo nauw nemen met de privacy van gebruikers.

Meer lezen: ‘Fitness- en gezondheidsapps slordig met privacy’

Meer nieuws dit weekend

Litely: nieuwe fotofilter-app wil anders zijn dan Instagram

fotofilters litelyEen fotofilter-app van de fotograaf wiens filters in Instagram te vinden zijn. Apple riep de app meteen uit tot ‘keuze van de redactie’ en dat legt de app zeker geen windeieren. Fotograaf Cole Rise was naar eigen zeggen niet tevreden over de filters in Instagram en besloot het zelf te proberen met een eigen app: Litely. Het klinkt allemaal veelbelovend, maar maakt Litely de verwachtingen ook waar? Je leest het in onze review.

Meer lezen: Review: Litely is fotofilter-app van Instagram-godfather

Meer apps dit weekend

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.