iCulture Weekend: Apple vs Google, Slingshot, App Store-pubers en meer

Afgelopen weekend op iCulture: Apple en Google staken patentenstrijd, Facebook werkt aan Snapchat-concurrent, WK-applijst, pubers in de App Store en nog veel meer.

snapchat-securityWaarschijnlijk heb je afgelopen weekend lekker in de zon gezeten en is het nieuws grotendeels aan je voorbij gegaan. Daarom zetten we alles nog even voor je op een rij. Zo leggen Apple en Google hun onderlinge strijd om patenten bij en neemt Google de populaire vertaal-app Word Lens over. Ook werkt Facebook aan een nieuwe Snapchat-concurrent en duiken we in de wereld van de jonge appmakers. Vergeet ook niet onze WK Applijst met de handigste en beste apps voor het aankomend wereldkampioenschap voetbal.

Apple en Google staken patentenstrijd

google-appleTerwijl iedereen lekker van het mooie weer en de zon genoot, kwam het opmerkelijke nieuws dit weekend uit onverwachte hoek. Na een jarenlange strijd om patenten staken Apple en Google al hun lopende patentrechtszaken. Dat maakten de twee bedrijven in een gezamenlijke verklaring bekend. Ook gaan ze zich samen inzetten om het Amerikaanse patentensysteem te hervormen.

Meer lezen: Apple en Google staken alle onderlinge patentzaken.

Meer nieuws dit weekend

‘Facebook werkt aan nieuwe Snapchat-concurrent’

SnapchatFacebook had eerder interesse in foto- en video-app Snapchat, maar daar wilde het sociale netwerk niets van weten. Volgens de Financial Times werkt het sociale netwerk daarom nu aan een eigen app die de concurrentie met Snapchat aan moet gaan. De nieuwe app, die intern Slingshot genoemd wordt, zou onder supervisie van Facebook-CEO Mark Zuckerberg ontwikkeld worden en mogelijk al deze maand kunnen verschijnen.

Meer lezen: Gerucht: Facebook komt met Snapchat-concurrent ‘Slingshot’.

Meer apps dit weekend

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.