iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: QuizUp, GeoGame, Edge Ski, Boxcar 2 en meer

In deze App Gemist: de leuke spellen QuizUp, GeoGame en Ten. Ook lees je over foto-app Fonta en over Camera360, het Instagram van China.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

kerstboom-den-haag-charlie-victor-1Er kwamen deze week bijna geen apps uit vanwege kerst, maar dat betekent niet dat er niets te schrijven viel. Zo bespraken we het populaire trivia-spel QuizUp, dat steeds maar blijft groeien. Ook het boter-kaas-en eieren spel Ten bleek veel leuker dan gedacht. Of het nieuwe Nederlandse GeoGame, waarbij je aan de hand van Street View afbeeldingen moet raden op welke locatie je bent gedropt. Tot slot bespraken we ook nog Edge Ski,een stijlvolle app met navigatie en tracking voor tijdens het skiën. Waarmee het app-aanbod van deze week prima op de kerstdagen was afgestemd, vol spellen, skiën en vermaak.


boxcar 2Boxcar 2 – Er is een iOS 7-versie van pushberichten-app Boxcar verschenen, ditmaal genaamd Boxcar 2. Het oude Boxcar verscheen in 2009 als eerste pushberichten-app in de App Store, maar werd langdurig geteisterd door serverproblemen, wat de ontwikkelaars op veel kritiek kwam te staan. De app bleef bestaan, maar werd overgenomen en raakte op de achtergrond. Ondertussen werkten de ontwikkelaars door aan een nieuwe versie, die ze vanaf de grond opnieuw opbouwden. De nieuwe app stuurt je pushberichten van websites en sociale netwerken via RSS-feeds en Twitter. Boxcar 2 is nu nog minimaal opgezet, maar zal de komende tijd worden uitgebreid.
Downloaden: Boxcar 2 (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

quizup logoQuizUp – Trivia-spel QuizUp is in korte tijd erg populair geworden, met meer dan 5 miljoen downloads sinds het verschijnen van de app. Ook in Nederland wordt QuizUp steeds meer gespeeld. In de app kunnen gebruikers tegen elkaar spelen door een aantal kennisvragen zo snel mogelijk goed te beantwoorden. Het Engelstalige spel is opgebouwd uit rondes van zes of zeven snelle vragen, die uit ongeveer 300 categorieën afkomstig kunnen zijn. Voor ieder wat wils dus. Het bedrijf achter QuizUp, Plain Vanilla Games, haalde van de week meer dan 22 miljoen dollar van Sequoia Capital binnen in een extra investeringsronde. Een goed moment dus, om de app eens nader te bekijken.
Downloaden: QuizUp (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

voice kidsThe Voice Kids – Spaaracties en kinderen zijn vaak een gouden combinatie. Dat weten supermarkten maar al te goed. Spaaracties voor voetbalplaatjes, wuppies en andere hebbedingetjes bleken in het verleden een groot succes, niet alleen bij kinderen trouwens. In de strijd om de interactie met de kijker speelt RTL hier handig op in door een digitale spaaractie te koppelen aan de populaire talentenjacht The Voice Kids, die vanavond weer van start gaat. Met de gratis The Voice Kids-app kun je tijdens de televisie-uitzending, op de website en via Facebook en Twitter digitale plaatjes sparen, zogeheten ‘Voicies’.
Downloaden: The Voice Kids (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

camera360Camera360 – Het Chinese Camera360 is een immens populaire foto-app met meer dan 180 miljoen gebruikers wereldwijd, verspreid over meer dan 200 landen. De gratis app wordt dikwijls het Instagram van China genoemd, hoewel die vergelijking niet helemaal opgaat. Camera360 draait namelijk vooral om fotobewerking en veel minder om delen. Hoe dan ook is de populaire app in Nederland niet erg bekend. Het bedrijf achter de app heet Pingguo, een start-up uit Chengdu met vier populaire foto- en video-apps in de App Store. De hoogste tijd dus, om als iCulture eens de proef op de som te nemen en te kijken wat Camera360 te bieden heeft.
Downloaden: Camera360 (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

tenTen – Boter-kaas-en-eieren is een van de meest bekende spelletjes die vrijwel iedereen wel eens heeft gespeeld. Op een bierviltje in de kroeg of tijdens een tussenuur op school. Ook voor de iPhone zijn er al genoeg games die dit spel in een app hebben vervat. Je vraagt je dan ook af wat je aan zo’n klassiek spel nog kunt toevoegen. Die vraag stelden de ontwikkelaars van Sennep zichzelf ook en zo kwamen ze op het idee van Ten: een multi-player variant van boter-kaas-en-eieren waarin je niet speelt op één veld met 9 vakken, maar op 10 verschillende velden.
Downloaden: Ten (gratis, universeel, iOS 6.0)

castroCastro – Podcast-app Castro beviel ons eerder deze maand zeer goed, maar één kennelijk toch vaker gebruikte functie bleek nog te ontbreken: het was niet mogelijk om losse podcast-url’s aan de app toe te voegen. Een nieuwe update voegt deze mogelijkheid alsnog toe en brengt ook een paar andere handige veranderingen met zich mee. Zo is het voortaan mogelijk om losse afleveringen met de hand te downloaden terwijl je met een mobiel netwerk bent verbonden en kun je de app-cache vergroten, zodat je meer podcasts offline kunt opslaan.
Downloaden: Castro (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

fontaFonta – Het idee achter fotografie-app Fonta zal een hoop iPhone-fotografen bekend voorkomen. Ook hierin kun je filters gebruiken om vierkante beelden van wat creatieve kleuren te voorzien, waarna je ze kunt delen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Fonta hoopt zich echter te onderscheiden met de nodige prenten en lettertypes die je kunt gebruiken om een foto nog wat extra op te leuken. Een foto van een kerstboom kan hierdoor worden voorzien van een wens voor de feestdagen.
Downloaden: Fonta (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

edge skiEdge Ski – Met de nieuwe Edge Ski app kun je bij het skiën bijhouden waar je bent geweest en onderweg de route opzoeken. De strakke app houdt bij hoeveel kilometer je hebt afgelegd, wat je gemiddelde en maximale snelheid was, het afgelegde hoogteverschil en hoe lang je erover hebt gedaan. Meerdere afdalingen op een dag worden automatisch door de app herkend en afzonderlijk van elkaar opgeslagen. Ook kun je in Edge Ski uitdagingen voor jezelf of vrienden stellen en biedt de app allerlei offline informatie over skigebieden, zoals kaarten, weersinformatie, horeca en accommodaties.
Downloaden: Edge Ski (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

geogameGeoGame – Wie op Twitter het populaire @Earth_Pics volgt wordt regelmatig getrakteerd op mooie natuurfoto’s in zijn tijdlijn. De Nederlandse eigenaars van dat account hebben nu een geestige app ontworpen, genaamd GeoGame. In het spel moet je aan de hand van Street View en Photo Sphere afbeeldingen raden waar je bent. Als gebruiker word je op een willekeurige locatie gedropt, waarna je zo snel mogelijk moet uitvinden waar je bent. Dit doe je door goed om je heen te kijken, in en uit te zoomen en naar aanwijzingen te zoeken. Zodra je het weet tik je op de wereldkaart en plaats je als de wiedeweerga jouw Guess Marker. Hoe dichter je deze bij de werkelijke locatie zet, hoe meer punten je krijgt.
Downloaden: GeoGame (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.