iCulture Weekend: Goccia, Rufus, Card of Phones en meer

In iCulture Weekend een round-up van alle artikelen die je gemist hebt, bijvoorbeeld over apps ontwikkelen voor het 4,7-inch scherm, Nike stopt met Fuelband en meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

game-of-phones-stapelOok tijdens het lange Paasweekend gebeurde er weer van alles op iPhoneclub en iPadclub. In deze wekelijkse round-up praten we je in één keer bij over de artikelen die je echt nog even moet lezen. Maar liefst 24 artikelen verschenen er dit weekend, dus een gids is geen overbodige luxe. We vertelden je bijvoorbeeld over plannen van Nike om de Fuelband in de ijskast te zetten – wellicht omdat er afspraken met Apple zijn gemaakt over de iWatch? En Apple blijkt met Google verwikkeld in een soort consolestrijd om topgames exclusief te kunnen aanbieden. We keken samen met ontwikkelaar Paul van Dijk ook naar de gevolgen als Apple straks een iPhone met groter scherm uitbrengt: wat betekent dat voor de lay-out en bediening van apps? Benieuwd wat de stapel kaarten op de foto hiernaast met iPhones te maken heeft? Lees het artikel over Card of Phones!

Apple jaagt op exclusieve games

Plants vs Zombies 2 combinatieApple’s ‘Beste nieuwe apps’, ‘Wat wij spelen’ en de ‘Keuze van de redactie’: het zijn prominente rubrieken in de App Store. Als ontwikkelaar wil je dolgraag in zo’n featured lijstje van Apple staan, want het jaagt gegarandeerd de downloads omhoog. Maar de lijstjes in de App Store worden misschien toch meer gevoed door commerciële belangen dan door werkelijk enthousiasme van de redacteuren. Het blijkt dat Apple en Google in een felle strijd zijn verwikkeld om topgames exclusief op hun eigen platform te kunnen aanbieden. Zo blijkt de introductie van Plants vs. Zombies 2 en Cut the Rope 2 door Apple te zijn geregisseerd: als de ontwikkelaar de game een tijdje exclusief op iOS aanbiedt, zorgt Apple voor flink wat gratis publiciteit.

Meer info: Apple en Google vechten om exclusieve games

Meer nieuws

 • Apple is nog steeds bezig met plannen voor een mobiele betaaldienst. Inmiddels zoeken ze betaalexperts en de gesprekken blijken in volle gang.
 • Apple heeft de merknaam ‘Apple’ uitgebreid naar horloges en sieraden, wat de kans op een iWatch weer een stukje dichterbij brengt.
 • Er verscheen dit weekend een nieuwe promotievideo van Apple, waarin ze de milieu-initiatieven opsommen. Mooi op tijd voor Earth Day, dat op 22 april (vandaag dus) plaatsvindt.
 • Een grappig idee: Card of Phones: als je tijdens het rondhangen met je vrienden toch niet van je smartphone af kan blijven, kun je er beter een spelletje van maken. Het idee voor Card of Phones was geboren.
 • Mobiele advertenties zijn binnenkort nog meer op jouw interesses afgestemd, als Facebook zich ermee gaat bemoeien.
 • Heb je een eerste generatie Apple TV en last van verbindingsproblemen? Je bent niet de enige, want het blijkt bij veel meer mensen voor te komen.
 • Het aantal medische experts bij Apple neemt hand over hand toe. Ze hebben alweer een nieuwe medewerker in dienst genomen, Divya Nag, een rijzende ster op het gebied van medische start-ups.
 • Greep je naast de loting voor WWDC 2014-tickets, dan is er nog hoopt. Apple geeft bepaalde ontwikkelaars een extra kans om een kaartje van 1599 dollar te kopen.

Apps ontwikkelen voor het 4,7-inch scherm

iphone 6 concept martin hajekStel dat die 4,7-inch iPhone met groter scherm eraan komt, wat voor gevolgen heeft dat dan voor ontwikkelaars? We keken samen met iPhone-veteraan Paul van Dijk naar de impact die het gaat hebben: moeten ontwikkelaars opeens rekening houden met teveel schermformaten? En wist je dat er in huidige iOS-versies al rekening is gehouden met de bediening van het grotere scherm?

Meer info: Ontwikkelen voor iPhone 6: consequenties van het 4,7-inch-scherm

Meer apps

 • In Foldify Zoo voor iPad gingen we dieren inkleuren, uitknippen en als bouwplaat omzetten naar een 3D-figuur.
 • Koningsdag is dit jaar op zaterdag 26 april. Met de apps 26Appril en KoningsdagNH ben je voorbereid op feestvieren in de hoofdstad en tijdens het Koninklijk bezoek.
 • In App Gemist alle interessante apps van afgelopen week, zoals Breeze, Pinnacle Studio en meer.
 • We publiceerden een review van Voice, een app waarmee je polls op basis van Twitter of Facebook kunt maken.
 • Leuk idee: een soort Uber voor fietsreparaties. Bestel een mobiele fietsenmaker via de app FlatTire en een paar minuten later komt er een handig mannetje aan de deur, klaar om je fiets te repareren.
 • De verveling kon dit lange Paasweekend zomaar toeslaan. Gelukkig zijn er dan bordspelletjes zoals Game For Two, een collectie leuke spelletjes die bovendien gratis te downloaden was.
 • Er zijn bedrijven die geld teveel hebben en na een mislukt avontuur zoeken naar mogelijkheden om toch nog hun geld op te maken. Klinkt cryptisch? Lees maar eens over Superb, een app waarmee je met vrienden kunt afspreken op locaties zoals musea en restaurants.
 • In de wekelijkse rubriek Tijdelijk gratis hadden we deze keer apps zoals Runtastic Push Ups en Task Player. Het is alweer twee dagen geleden, dus er is kans dat de genoemde apps niet meer in de aanbieding zijn. Geen punt: volgende zondag is er weer een vers lijstje.
 • Maak kennis met de Sandwich Chef, Club Penguin en Polly Papegaai in de nieuwste aflevering van iKids.
 • De app laat zien hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt.

Nike stopt met Fuelband

Nike-FuelBand-with-iPhoneVerrassend nieuws dit weekend: Nike is van plan te stoppen met wearables en trekt min of meer de stekker uit de Nike+ Fuelband en Nike+ Sportwatch. Al spreekt het bedrijf tegen dat ze definitief gaan stoppen. Logisch ook, want er ligt nog een flinke voorraad Fuelbands in de distributiecentra en er staan nog nieuwe kleurtjes voor de Fuelband op de rol. Maar ontslag van een groot deel van het betrokken team kan op twee dingen wijzen: Nike schroeft z’n ambities flink terug omdat het maken van wearables kruimelwerk is ten opzichte van de verkoop van sokken en schoenen. Maar wat ook kan: Nike en Apple hebben afspraken gemaakt over de toekomst van Wearables. De bedrijven trekken al bijna tien jaar samen op, onder andere met Nike+iPod. Als Apple een iWatch of fitnessarmband uitbrengt kunnen ze daarmee een veel groter publiek bereiken en Nike kan ondertussen zorgen voor de benodigde software.

Meer info: Nike stopt verdere ontwikkeling Nike+ Fuelband en ontslaat personeel

Nog meer accessoires

 • Google Glass gaat binnenkort sms-berichten van de iPhone tonen.
 • De Goccia fitnesstracker ziet eruit als een Misfit Shine. Maar er is een verschil: de Goccia kan veel kleiner worden uitgevoerd, omdat het niet met Bluetooth maar met led-lichtflitsen werkt.
 • De Rufus Cuff laat zien waar het naartoe kan gaan op het gebied van smartwatches: een 3-inch scherm betekent dat je bijna met een smartphone om je pols rondloopt. Toch kan de Rufus Cuff niet zelf bellen en internetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 22:49
Categorie Round-up
Onderwerp iculture weekend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.