iCulture Weekend: Samsung, Inky Mail, Brian Eno en meer

Afgelopen weekend op iCulture: Apple strijdt weer met Samsung, geen updates meer na refunds, Butterfleye beveiligt je huis en nog veel meer.

apple-samsung-rechtszaakEr lijkt voorlopig geen einde te komen aan de patentenstrijd tussen Apple en Samsung. De jury heeft nog niet zo lang geleden uitspraak gedaan, maar Apple heeft nu opnieuw een klacht ingediend en vraagt om een verbod op verschillende Samsung-toestellen. Verder heeft Apple de procedure voor refunds aangescherpt en we bespraken enkele leuke nieuwe apps zoals e-mailapp Inky Mail, notitie-app Jotter en een grote update voor vluchttracker Flighttrack 5.

Geld teruggekregen? Dan niet meer updaten

refund-geen-reinstallAls je niet tevreden bent over een bepaalde app, dan kun je een verzoek indienen om van Apple je geld terug te krijgen, een zogeheten refund. Tot voor kort kon je daarna gewoon de app blijven updaten en had je in feite de app gratis. Daar heeft Apple nu een einde aan gemaakt, bleek afgelopen weekend. In het vervolg controleert de App Store of je een refund hebt gehad. En zo ja, dan kun je deze app niet updaten. Wel zo eerlijk natuurlijk.

Meer lezen: Apple blokkeert app-updates na geld terug.

Meer nieuws dit weekend

Weer een mail-app? Inky Mail doet het anders

Inky Mail iPad iPhone slimme inboxZoveel mensen, zoveel verschillende voorkeuren. Het aanbod van mail-apps voor iPhone en iPad neemt nog steeds toe. Sommigen zweren bij Mailbox, weer anderen bij de Gmail-app en je hebt ook nog mensen die het liefst gewoon de standaard Mail-app van iOS gebruiken. Sinds afgelopen week is het aanbod weer aangevuld met een nieuwe e-mail app Inky Mail. Die ondersteunt vrijwel alle servertypen en e-maildiensten en voegt er binnenkort ook Exchange aan toe. Inky Mail organiseert je inbox niet alleen, maar probeert ook te voorspellen welke mails belangrijk zijn. Toch zitten er nog wel wat haken en ogen aan de app. Je leest het in onze review.

Meer lezen: Review: Inky Mail weet welke e-mails belangrijk zijn.

Meer apps dit weekend

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.