icordrx-kabel

iCordRx repareert rafelige iPhone-laadkabels

iCordRx heeft een oplossing voor rafelig geworden iPhone-laadkabels: een omhulsel dat krimpt als je het onderdompelt in heet water.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het overkomt iedereen: na verloop van tijd gaat het laadkabeltje van je iPhone kapot. Het rubberen omhulsel wordt rafelig en de onderliggende draadjes zijn zichtbaar. Gevaarlijk is het niet meteen, want je krijgt niet zomaar een elektrische schok. Maar je verwacht van een bedrijf als Apple, dat zo trots is op de producten die ze maken, toch wel iets betere kwaliteit. iCordRx denkt de oplossing te hebben, maar het is wel een vrij prijzige, als je het vergelijkt met het alternatief: gebruik van een krimpkous.


icordrx-kapotte-kabel

iCordRx heeft een wat klunzig uitziende website, maar wat ze maken speelt wel in op een behoefte: een omhulsel voor de Lightning-kabel. Zodra je iPhone-laadkabel rafelig is geworden pak je zo’n omhulsel en een krimpproces zorgt ervoor dat het nauw er omheen sluit. Het enige wat je hoeft te doen is het kabeltje 15 seconden onderdompelen in heet water. Of het goed is voor je kabel, valt nog te bezien, maar het is in ieder geval goedkoper dan je half-kapotte kabel weggooien en een nieuwe kopen. Bij gebruik van een krimpkous moet je trouwens ook een hete föhn op je kabel richten, wat net zo goed tot schade kan leiden.

icordrx-kabel

Lees ook: 10 manieren om je iPhone op te laden

Het omhulsel van iCordRx is te gebruiken als je iPhone-kabel al behoorlijk beschadigd is geraakt. Speciale hulpmiddelen zijn niet nodig en het kabeltje gaat weer jaren mee. Eén iCordRx kost $3,79 en een setje van drie stuks kost $9,95. Helaas verzendt de aanbieder nog niet internationaal, maar hopelijk gaat dat snel veranderen.

En wellicht een tip, maar ook op je Lightning-oplaadkabel zit gewoon een jaar garantie. Als je kunt aantonen dat je de kabel behorende bij je iDevice korter dan een jaar in gebruik hebt, wordt deze probleemloos (in onze eigen ervaring) omgeruild bij de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2014, 13:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen kabel, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.