iBooks-studieboeken nu ook in Nederland beschikbaar

Studieboeken voor iBooks zijn nu ook beschikbaar in Nederland, zo stelt Apple in een persbericht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ibooks logoApple heeft bekendgemaakt vanaf vandaag iBooks-studieboeken aan te bieden in 51 landen, waaronder ook Nederland. Het betreft hierbij interactieve schoolboeken voor de iBooks, met daarin informatie die continu kan worden bijgewerkt. De iPad-studieboeken werden in 2012 voor het eerst door Apple geïntroduceerd, maar waren toen nog beperkt tot onder andere de Verenigde Staten. De studieboeken-rubriek in iBooks lijkt in Nederland nu al de nodige boeken te bevatten, gecategoriseerd onder meerdere vakken. Het merendeel van deze boeken is inderdaad speciaal voor iBooks gemaakt, wat door Apple in de iBookstore wordt aangegeven met een blauw icoon.

Apple maakte ook bekend dat iTunes U Course Manager vanaf vandaag in 70 landen beschikbaar is. Hiermee kunnen docenten een lessenpakket samenstellen dat met de video’s in iTunes U gevolgd kan worden. Het lijkt er op dat de Course Manager al langer in Nederland gebruikt kan worden.

Met iTunes-studieboeken probeert Apple een zo groot mogelijk deel van het boekenpakket op school aan te bieden op de iPad. In de Verenigde Staten boekte Apple al flink wat succes: daar is het volledige basisvakkenpakket op middelbare scholen inmiddels in de iBookstore verkrijgbaar. Ook het volledige GCSE-lesprogramma in het Verenigd Koninkrijk is in iBooks te vinden. iBooks telt in totaal 25.000 studieboeken.

Downloaden: iBooks (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Het volledige persbericht vind je hieronder.

iBooks-studieboeken en iTunes U Course Manager nu in meer dan 50 landen beschikbaar

CUPERTINO, 21 januari 2014 – Apple maakt vandaag bekend dat iBooks-studieboeken en iTunes U Course Manager beschikbaar zullen zijn in nieuwe markten in onder andere Azië, Latijns-Amerika en Europa. iBooks-studieboeken zijn Multi-Touch-studieboeken met dynamisch, actueel en interactief lesmateriaal, die verkrijgbaar zijn voor docenten en studenten in 51 landen, waaronder nu ook Nederland, Brazilië, Italië en Japan. iTunes U Course Manager is beschikbaar in 70 landen, waaronder nu ook Rusland, Thailand en Maleisië. Hiermee kunnen docenten zelf cursussen samenstellen en deze verspreiden onder hun eigen studenten of online publiceren via de iTunes U-app.

“Dankzij alle fantastische materialen en tools die beschikbaar zijn voor iPad, kunnen docenten nu op een geheel nieuwe, unieke manier lesmateriaal op maat aanbieden”, aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. “We zijn heel benieuwd hoe docenten in nog meer landen nieuwe lespakketten met interactieve studieboeken, apps en allerlei digitaal materiaal zullen ontwikkelen.”

iBooks-studieboeken bieden de iPad-gebruiker prachtige, schermvullende studieboeken met interactieve animaties, ronddraaiende 3D-diagrammen, fotogalerijen waar je doorheen kunt bladeren en video’s die je met één tikje kunt afspelen. iBooks-studieboeken maken een rugtas niet onnodig zwaar, kunnen eenvoudig worden aangepast aan de actualiteit en hoeven niet te worden teruggebracht. Er zijn bijna 25.000 educatieve titels als iBooks-studieboek in omloop, die zijn ontwikkeld door onafhankelijke uitgevers, docenten en bekende educatieve dienstverleners, waaronder nieuw lesmateriaal van Cambridge University Press, Oxford University Press en Hodder Education. Hierdoor beslaan iBooks-studieboeken nu 100 procent van het basisvakkenpakket van de middelbare scholen in de Verenigde Staten en het GCSE-lesprogramma van het voortgezet onderwijs in het Verenigd Koninkrijk.

“Voor Headway, de best verkopende reeks op het gebied van de Engelse taal, maakt Oxford University Press gebruik van iBooks Author om aantrekkelijke iBooks-studieboeken voor iPad te ontwikkelen”, aldus Peter Marshall, Managing Director ELT Division bij Oxford University Press. “Door 13 nieuwe iBooks-studieboeken uit te geven, waaronder Headway Pre-Intermediate, het best verkopende niveau binnen deze reeks, maken we het leren van een taal voor leerlingen overal ter wereld veel levendiger.”

“Wij denken dat studiemateriaal zoals iBooks-studieboeken een belangrijke verschuiving op onderwijsgebied teweegbrengt, omdat bij iedere leerling verschillende vaardigheden worden gestimuleerd”, aldus Miguel Dominquez, Marketing Director van Imaxina Novas Tecnoloxias in Spanje. Dit is een onafhankelijke ontwikkelaar van educatief materiaal en uitgever van iBooks-studieboeken, waaronder “The Senses”, dat interactieve onderdelen als video’s en animaties van het menselijke oog en oor bevat ter illustratie van de werking van het menselijk lichaam.

Met iTunes U Course Manager kunnen docenten hun kennis en lesmateriaal snel en eenvoudig delen met hun studenten of met een internationaal publiek via iTunes U. Deze gratis iOS-app biedt miljoenen studenten wereldwijd toegang tot ‘s werelds grootste onlinecatalogus met gratis onderwijsmateriaal van de beste scholen, topuniversiteiten en vooraanstaande instellingen. Bovendien kunnen docenten met iTunes U Course Manager het bestaande lesmateriaal uitbreiden met hun eigen documenten, materiaal van het internet, honderdduizenden boeken in de iBooks Store, ruim 750.000 titels uit de bestaande iTunes U-collecties of een van de ruim één miljoen iOS-apps in de revolutionaire App Store.

“iPad is zoveel meer dan slechts een studieboek of notitieblok voor studenten: het is een krachtige onderwijstool, een studiepartner, een venster op het verleden en een kijkje in de toekomst”, aldus Sophie Post, docent geschiedenis van de Falkner House-school in Engeland. “Geschiedenis was ooit een statische tijdlijn van gebeurtenissen. Door gebruik te maken van het gehele educatieve ecosysteem van iPad, zelf iBooks-studieboeken en iTunes U-cursussen te maken en apps als History: Maps of the World in te zetten, is geschiedenis ineens een creatief, dynamisch en hervormend vak geworden voor mijn leerlingen.”

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z’n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2014, 16:04
Categorie Apps
Onderwerpen erotiek, ibooks, verbod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.