Nieuw patent beschrijft slim zapsysteem voor Apple iTV

Een nieuw Apple-patent beschrijft een slim zapsysteem dat door de Apple iTV gebruikt kan worden.

apple-tv-curveHet Amerikaans patentbureau heeft een nieuw patent toegewezen aan Apple, waarin wordt beschreven hoe een mediaspeler kan schakelen tussen meerdere mediabronnen. Zo kijk je het ene moment naar een tv-programma, om vervolgens automatisch te worden overgeschakeld naar een gedownloade film in iTunes. Apple lijkt zich met het patent voor te bereiden op een mogelijk afspeelsysteem voor media voor bijvoorbeeld de iTV.

Op basis van vooraf ingestelde voorwaarden kan het afspeelsysteem bepaalde media voorschotelen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven alleen maar nieuwsprogramma’s te willen kijken op een iTV. De televisie schakelt dan na het journaal op Nederland 1 over naar het nieuws op RTL 4, waarna je een oude aflevering van Nieuwsuur terugkijkt via een internetstream.

Het zapprogramma van de iTV kan op basis van genre en bepaalde sleutelwoorden tussen programma’s wisselen. Bij muziek heb je ook de keuze uit volume en artiest. Door gebruikers vooraf te laten kiezen waar ze naar willen kijken en daarna zelf het heft in handen te nemen, hoef je niet na ieder programma een nieuwe video te starten.

Het nieuwe patent beschrijft een systeem dat we in een eerder patent al benoemd zagen worden, maar toen werd alleen gesproken over schakelen tussen (internet)radio en muziek opgeslagen op je iDevice. De nadruk lag toen deels op het overslaan van advertenties op radiozenders door gedownloade muziek op je iPhone af te spelen.

Het nieuwe patent dekt het automatisch schakelen tussen meerdere bronnen breder in. Naast opgeslagen muziek en radio worden ook televisieprogramma’s en andere videostreams genoemd. Het patent leent zich hierdoor perfect voor een mogelijke Apple-televisie.

Apple vroeg het patent al in 2008 aan bij het patentbureau. Met het nieuwe patent in handen kan Apple het beschreven schakelsysteem gebruiken voor de vermoedelijke iTV en andere mediaspelers, maar er is altijd een kans dat het idee inmiddels in de ijskast is verdwenen.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2014, 14:55
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.