LogMeIn-app niet langer gratis te gebruiken

Remote access-app LogMeIn voor iPhone en iPad stopt met de gratis versie, waardoor je alleen betaald nog de Mac en pc kan besturen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

LogMeIn remote access iPhone iPad Mac PCEen Mac of Windows-pc bedienen vanaf je iPhone of iPad. Het is vanaf vandaag geen gratis mogelijkheid meer van LogMeIn. De zogeheten remote access-app trekt de stekker uit de gratis versie, waardoor je nu gewezen bent op het betaalde abonnement LogMeIn Pro van 59,99 euro per jaar. De applicatie is voor iPhone en iPad is nog wel gratis te downloaden, maar verleent je zonder betaling geen functionaliteit meer. Die melding krijgen bestaande gebruikers vandaag in beeld.

De verandering van strategie van LogMeIn gaat gepaard met een update van de applicatie, al beweert de update van de applicatie alleen ‘bugfixes’ te brengen. De werkelijkheid is dus wat harder. Bestaande gebruikers hebben 7 dagen de tijd om te upgraden en accountinformatie over te schakelen naar een betaald account. De LogMeIn-app Cubby voor iPhone en iPad, waarmee je bestanden beheert en deelt, blijft voorlopig wel gratis te gebruiken.

LogMeIn iPad-scherm iOS 7LogMeIn schrapt niet alleen de gratis versie van de dienst. Ook het Ignition-abonnement gaat op in het Pro-abonnement van 59,99 euro op jaarbasis. Voor dat geld zegt LogMeIn je te bedienen met ‘de beste premium-ervaring’ voor je desktop, cloud en mobiele afstandsbediening. Met de betaalde variant van LogMeIn kan je meerdere computers in een netwerk benaderen en beheren. Zo bekijk je bijvoorbeeld een video of beheer je mappen op de Mac of pc, rechtstreeks vanaf de iPhone of iPad. Je hoeft niet op hetzelfde Wi-Fi-netwerk te zitten, maar kan computers ook benaderen vanaf een mobiele internetverbinding.

Goedkopere alternatieven

Eerder werd ook directe concurrent Splashtop Remote Desktop al prijziger, al gebeurde dat toen subtieler met de introductie van een nieuwe app. TeamViewer (App Store-link) is nog wel een goedkoop alternatief en Microsoft biedt bovendien gratis Microsoft Remote Desktop aan voor Windows 8-gebruikers. Die applicatie geniet de hoogste gemiddelde beoordeling: de laatste versie scoort de volmaakte vijf sterren in de App Store. LogMeIn behaalde tot dusver een gemiddelde van 4,5 sterren, maar wel over aanzienlijk meer beoordelingen in de App Store. Vanwege de optie om meerdere computers toe te voegen, is de app wat zakelijker georiënteerd dan de concurrenten.

Downloaden: LogMeIn (gratis, €59,99 per jaar, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:39
Onderwerpen afstandsbediening, computer, logmein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.