iBooks 3.0 gelekt in aanloop naar Apple-media-event

Voorafgaand aan Apple's media-evenement op 23 oktober is informatie over iBooks 3.0 gelekt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ibooks icoonApple’s media-evenement op 23 oktober draait hoogstwaarschijnlijk om de iPad mini. De aanwijzingen zijn inmiddels zo sterk genoeg om alvast voor een iPad mini te gaan sparen. Een ander gerucht is dat het evenement een sterke focus zal leggen op iBooks. Vandaag blijkt dat ook dit gerucht wel eens kan kloppen. In iTunes is een verwijzing gevonden naar iBooks 3.0, een nog niet aangekondigde versie van de iBooks-app.

ibooks 3De aanwijzing werd ontdekt door Florian Innocente van de Franse site iGen.fr. Hij ontdekte bij het bladeren door de iBookstore dat een Franstalig boek van Jean Van Hamme al iBooks 3.0 vereist.

De letterlijke bij het boek:

Configuration requise :Ce livre nécessite iBooks 3.0 ou une version ultérieure ainsi qu’iOS 4.2 ou version ultérieure.

De informatie is op het moment van schrijven nog steeds te zien op de website van Apple. De kans is dus groot dat Apple op 23 oktober een nieuwe versie van iBooks laat zien. Een apparaat zoals de iPad mini zou trouwens ook erg geschikt zijn voor het lezen van boeken. De normale iPad is niet zo comfortabel om lange tijd vast te houden tijdens het lezen in bed.

iBooks 2.0 werd afgelopen januari aangekondigd tijdens een onderwijs-evenement van Apple. Daarmee werd het mogelijk om multimedia-studieboeken te maken dankzij iBooks Author. Het digitaliseren van studieboeken was een grote wens van Steve Jobs, zo blijkt uit zijn biografie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 11:36
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen ibooks, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.