HomeWizard Energy Display

HomeWizard Energy Display nu te koop: helpt besparen op energiekosten

Inzicht in gas, stroom en water
Het HomeWizard Energy Display toont je energieverbruik realtime op een scherm. Waar kun je de HomeWizard Energy Display kopen, wat is de prijs en wat zijn de functies? Je leest het hier.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

HomeWizard, de Nederlandse aanbieder van slimme energieoplossingen, heeft iets nieuws. Het HomeWizard Energy Display is vanaf nu verkrijgbaar en helpt je inzicht te krijgen in je energiekosten en -verbruik. Hiermee kun je eenvoudig besparen op je energierekening. De slimme energiemonitor kost 59 euro via de webshop van HomeWizard of 74 euro via Bol.

HomeWizard Energy Display: zo werkt het

Een van de meest gelezen productreviews op onze website is die van de HomeWizard P1 meter, waarmee je inzicht krijgt in je energieverbruik. Hiervoor zul je wel telkens je iPhone moeten raadplegen en dat komt er niet altijd van. Met het HomeWizard Energy Display wordt het nog iets gemakkelijker gemaakt: hierop zie je in één oogopslag hoe het ervoor staat met je energieverbruik. Je ziet stroom, gas en waterverbruik, als je de juiste sensoren hebt aangesloten. Om er optimaal gebruik van te kunnen maken sluit je de P1-energiemeter aan op je slimme meter en de HomeWizard watermeter op wateraansluiting.

Smart display voor je energieverbruik

Het scherm zelf lijkt wel een beetje op de Google Nest Hub, maar het is volledig gericht op energieverbruik. Dat is een functie die bij Google’s smart home-display niet mogelijk is. Je kunt tot drie verbruiksdoelen en drie aanvullende elementen weergeven op het scherm, bijvoorbeeld waterverbruik, kosten van gas per dag, opgewekte energie van zonnepanelen en teruglevering, kosten voor het opladen van je elektrische auto en dergelijke. Door beter inzicht in je energieverbruik kun je verspilling tegengaan. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer je het beste de wasdroger aan kunt zetten. Ook kun je het verbruik vergelijken met andere huishoudens.

HomeWizard Energy Display kopen

Het HomeWizard Energy Display is zelf ook energiezuinig: het scherm gaat uit als er niemand in de buurt is en schakelt weer in op het moment dat er een persoon wordt gedetecteerd. Dit gebeurt met een radarsensor. Daarnaast zit er een ingebouwde temperatuur- en luchtvochtigheidssensor in, zodat je ook die waarden in de gaten kunt houden.

Wat kost het HomeWizard Energy Display?

De slimme energiemonitor kost 59 euro via de webshop van HomeWizard of 74 euro via Bol. Om er optimaal gebruik van te kunnen maken heb je in ieder geval de P1-energiemeter nodig, om het verbruik van stroom en gas te kunnen meten. Daarnaast is het ook handig om je waterverbruik te kunnen meten met de HomeWizard watermeter. Schaf je al deze producten aan, dan kom je uit op rond de 100 euro. HomeWizard belooft dat je met een dergelijk Energy Display in huis gemiddeld 6,9% op gas en 2,2% op stroom kunt besparen. Voor een gemiddeld huishouden betekent dit meer van €260,- op energiekosten, dus je hebt de aanschaf er al binnen een jaar uit.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.