Hoera! De iPod touch is 6 jaar oud

De iPod touch is vandaag 6 jaar oud geworden. Op woensdag 5 september 2007 kondigde Apple de nieuwe iPod voor het eerst aan.

iPod touchWe eten vandaag weer taart op de redactie: het is namelijk exact zes jaar geleden dat de eerste iPod touch door Apple werd geïntroduceerd. Op woensdag 5 september 2007 stapte Steve op het podium tijdens het The Beat Goes On-evenement om de eerste iPod met touchscreen en een Wi-Fi-ontvanger aan de wereld te tonen. Bijzonder was dat deze iPod draaide op iPhone OS (later iOS), hetzelfde besturingssysteem van de pas verschenen iPhone.

In eerste instantie was de iPod touch slechts met 8GB opslag verkrijgbaar. Pas een jaar later werden er 16GB- en 32GB-modellen geïntroduceerd. Het gebrek van een App Store betekende dat iPod touch-gebruikers het moesten doen met de internetbrowser, media-apps en andere ingebouwde applicaties van Apple. Vanaf iPhone OS 2.0 in 2008 werd het op de iPod pas mogelijk om apps te installeren, een software-update die de App Store ook op de iPhone introduceerde.

Toen we de verjaardag van de iPod touch afgelopen jaar vierden, was het al lange tijd stil rond Apple’s mediaspeler. Sinds 2010 was er geen nieuwe iPod touch meer verschenen, waardoor het voortbestaan van de iPod stilletjes in twijfel werd getrokken. Maar helemaal stil stond de ontwikkeling niet. Op 12 september kwam Apple met een nieuwe reeks iPods met 4-inch scherm en gekleurde achterkant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.