‘Hitachi en Sony werken aan 4-inch iOS-schermen’

Hitach en Sony zijn aan de slag gegaan om 4-inch schermen voor een toekomstig iOS-apparaat te maken, gebaseerd op IGZO-technologie. Daarnaast zou Apple bezig zijn met de iPad 4, die radicaal anders wordt.

hitachi schermHitachi en Sony zouden samen met Apple bezig zijn om 4-inch LCD-schermen te ontwikkelen voor een toekomstig iOS-apparaat. Hoewel een 4-inch iPhone misschien voor de hand ligt, zou het ook om een grote versie van de iPod touch kunnen gaan. Het nieuwe toestel komt in 2012 op de markt, zeggen bronnen van de Japanse website macotakara.jp. Hitachi Displays, Ltd. is net als Sony Mobile Display Corporation begonnen met het leveren van 4-inch LCD-schermen. Daarbij zouden ze samen willen gaan met Toshiba Mobile Display om onder de naam ‘Japan Display’ de schermen straks te gaan leveren.

Gisteren bleek uit informatie van de Wall Street Journal nog, dat Apple Sharp wilde inschakelen voor de productie van schermen voor de iPad 3. Ook deze productie zal plaatsvinden in Japan. Apple heeft een onbekend bedrag geïnvesteerd in de productiefaciliteiten van Sharp, waardoor dunnere LCD-panelen kunnen worden gemaakt, die minder energie gebruiken. Het gaat daarbij om IGZO-technologie, waarbij indium, pallium en zink in de schermen worden verwerkt.

fabriek-lcdDe schermen zijn goedkoper te produceren en zijn nauwelijks dikker dan vergelijkbare OLED-schermen. Het energieverbruik is vrijwel identiek aan OLED. Daarnaast zou Apple al bezig zijn met schermtechnologie voor de iPad 4. De Japanse website beweert dat dit een “fundamenteel ander” apparaat zal zijn, dat volgens een nieuw procédé zal worden geproduceerd. Zoals altijd: geruchten blijven geruchten totdat Apple iets officieel aankondigt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2011, 18:07
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen display, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.