Opmerkelijk: handel aandeel Apple even stilgelegd na plotselinge daling

De handel in Apple-aandelen is tijdelijk stilgelegd nadat de koers opeens 9 procent zakte. Iemand had op de verkeerde knop gedrukt bij het verhandelen van een aantal Apple-aandelen. Na vijf minuten was alles weer zoals normaal.

Handel aandeel Apple even stilgelegd na plotselinge daling van 9 procentHet aandeel van Apple is vandaag even stilgelegd omdat de koers opeens met negen procent daalde. Iets voor vier uur onze tijd zakte het aandeel plots in. Er werd daarna een procedure in werking gesteld om de handel tijdelijk stil te leggen. Achteraf bleek dat een normale verkoop van honderd aandelen verkeerd was verwerkt. Hierdoor schoot de koers opeens omlaag van 598,39 dollar naar 542,80 dollar. De fout wordt ook wel een ‘fat-finger trade’ genoemd, waarbij iemand domweg op de verkeerde knop heeft gedrukt. In totaal heeft de handel in het aandeel Apple zo’n vijf minuten stilgelegen, daarna ging de koers weer terug naar haar oude niveau.

Veel mensen zullen even geschrokken zijn toen de koers van een aandeel Apple instortte. De laatste weken is het aandeel juist aan een opmars bezig, gestuwd door de goede kwartaalcijfers, de introductie van de nieuwe iPad en de verwachting dat er dit jaar nog meer nieuwe producten gepresenteerd zullen worden. Vorig week ging het aandeel al even over de grens van 600 dollar heen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2012, 20:35
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.