Best Buy verkoopt bijna net zoveel iPhones in haar winkels als Apple

Best But verkoopt bijna net zoveel iPhones in haar fysieke winkels in de Verenigde Staten dan Apple. Dat blijkt uit een onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners. Best Buy heeft hier wel vier keer zoveel winkels voor nodig dan Apple.

Best Buy verkoopt bijna net zoveel iPhones in haar winkels als AppleIn 2008 besloot Apple om de iPhone in de Verenigde Staten niet alleen in haar eigen winkels te verkopen, maar ook deze bij Best Buy aan te bieden. Een goede zet achteraf. Uit een rapport van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) blijkt dat zo’n dertien procent van de Amerikaanse iPhones die in een fysieke winkel worden gekocht bij Best Buy gehaald worden. Vijftien procent van de iPhones wordt bij één van de winkels van Apple gehaald. De meeste telefoons worden via een provider verkocht, in totaal zo’n 69 procent.

CIRP heeft voor haar onderzoek consumenten ondervraagd die in de periode december 2011 tot en met februari een iPhone hebben aangeschaft. Hieruit bleek dat 74 procent een iPhone in een fysieke winkel heeft gekocht, de rest deed dit online. Toen de iPhone 4S voor het eerst beschikbaar kwam in de Verenigde Staten kocht 67 procent haar telefoons in een winkel, 33 procent deed dit online. Vooral pre-orders waren toen populair.

De Amerikaanse verkoop van de iPhone laat zien dat mensen vooral naar de providers toe gaan om een telefoon aan te schaffen. Aangezien in de Verenigde Staten verschillende netwerken worden gehanteerd en het niet zo gemakkelijk is om over te stappen, moet je bijna wel naar je eigen provider toe wil je een nieuwe telefoon aanschaffen. Hoewel Best Buy bijna evenveel iPhones als Apple weet te verkopen, heeft ze hier wel vier keer zoveel winkels voor nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2012, 21:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple, best buy, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.