handbrake logo

HandBrake videosoftware ondersteunt nu H.265

HandBrake is aangepast voor de iPhone, iPad en Apple TV en ondersteunt nu ook H.265 de veel efficiëntere videocodec die op de iPhone 6 en 6 Plus wordt gebruikt.

handbrake logoAls je films wilt converteren, dan is HandBrake voor veel mensen dé standaardoplossing. Video’s en dvd’s zet je met de open source-software redelijk moeiteloos om naar elk gewenst formaat. In de update die dit weekend verschenen is, zijn nog meer aanpassingen gemaakt om te zorgen dat je op de Mac of Windows-pc makkelijk dvd’s kunt omzetten naar een iPhone-geschikt formaat. In de software geef je aan of een video geoptimaliseerd moet worden voor iPhone, iPad of Apple TV.

Nog veel handiger: de instellingen voor audio en ondertitels zijn compleet vernieuwd. De software houdt nu rekening met presets, dus vooraf gekozen instellingen. Het komt van pas als je heel veel films moet omzetten, omdat je geen omkijken meer hebt naar de instellingen. HandBrake ondersteunt nu ook H.265, een relatief nieuw formaat dat ook door Apple wordt gebruikt in de iPhone 6 en 6 Plus voor FaceTime-gesprekken via het mobiele netwerk. De H.265 videocodec is veel efficiënter en heeft dan ook als officiële naam High Efficiency Video Coding (HEVC) gekregen. Het is de opvolger van H.264. H.265 levert dezelfde videokwaliteit van H.264 AVC, met maar de helft van de bitrate. Als je thuis een filmpje zit te kijken via een snel draadloos netwerk maak je je daar waarschijnlijk niet zo druk over, maar als je de film moet streamen via het mobiele netwerk, is het verschil opeens significant.

apple tv preset handbreak

Versienummer 0.10 wekt de indruk dat deze software nog lang niet af is, maar HandBrake bestaat toch al jarenlang en is qua prijs niet te verslaan. De makers melden honderden nieuwe functies, waarvan ze een aantal in hun blog noemen.

Downloaden: HandBrake voor Mac en Windows

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2014, 10:28
Categorie Mac & macOS
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.