Pinc iPhone vr bril

Pinć laat je iPhone bedienen met VR-bril

Met de vr-bril Pinć kun je het web browsen op je iPhone in een virtuele omgeving. Je apps hangen om je heen en je hoeft alleen maar met je vingers te knijpen.

Pinc iPhone vr brilVR-bril Pinć brengt de zwevende interfaces van Minority Report een stap dichterbij. Door je iPhone in deze bril te schuiven, bedien je namelijk een webbrowser en andere apps door grote vlakken met je vingers aan te raken. Je krijgt het idee dat de apps van je iPhone om je heen hangen.

De Pinć is in een iPhone-case met daarin de lenzen en houders om hem in een bril te veranderen. De iPhone-camera herkent de twee bijgeleverde ringen, zodat je met je vingers de zwevende interface kunt bedienen. Je moet uiteraard wel je handen binnen het bereik van de camera houden, maar daarop zit een speciale groothoeklens.

De makers van de iPhone-bril zullen een eigen app uitbrengen waarin je basisfuncties zoals een webbrowser kunt gebruiken, maar ontwikkelaars krijgen ook toegang tot een SDK. Hiermee kunnen ze eigen apps met Pinć-ondersteuning maken.

De ontwikkeling van virtual reality bevindt zich in een sneltreinvaart sinds de onthulling van VR-bril Oculus Rift. Hoewel Apple nog helemaal niks met de technologie lijkt te doen, zijn er wel meerdere manieren om nu al VR op de iPhone te gebruiken. Het idee achter deze bestaande brillen lijkt ook achter de Pinć te schuilen – maar dan met speciale software voor het bedienen van apps. Tot nu toe heeft virtual reality zich voornamelijk gericht op de ontwikkeling van games.

In onderstaande video is te zien hoe bijvoorbeeld een winkel-app met ondersteuning voor Pinć eruitziet.

Op het moment is de Pinć een crowdfund-project. Door op Indiegogo minstens 99 Canadese dollars (71 euro) te doneren, krijg je in juni 2015 de bril toegestuurd. Het betreft een flexibelen Indiegogo-project, wat betekent dat je geld ongeacht het behalen van het streefbedrag wordt afgeschreven. De hoop is uiteraard dat de VR-bril ongeacht de eindstatus van het project wordt gemaakt. Met een doel van 100.000 dollar binnen een maand zijn de makers ambitieus. De Pinć is er in eerste instantie voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2014, 9:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.