Jumpy smartwatch

Smartwatch Jumpy is speciaal voor kinderen

Smartwatch Jumpy pakt het net wat anders aan dan de gevestigde orde. Dit horloge is namelijk speciaal voor kinderen en communiceert met een speciale app voor ouders.

Jumpy smartwatchDe smartwatch Jumpy pakt het net wat anders aan dan de concurrentie. Dit horloge is namelijk speciaal gemaakt voor het spelen van spelletjes, en om te verbinden met een app voor ouders. Met deze app is het mogelijk om met je kinderen te communiceren en om gezondheidsinformatie bij te houden.

De Jumpy zal een aantal iPhone-spelletjes ondersteunen, waarin je bijvoorbeeld een ruimteschip bestuurt door je pols heen en weer te bewegen. Bluetooth-speelgoed zoals de Sphero-bal kan ook met het horloge worden bediend. Het horloge moet vooral een leuk speeltje worden voor kinderen: dit is geen productief accessoire voor al je notificaties en andere praktische apps. De enige vorm van communicatie op de smartwatch is met de bijbehorende iOS-app voor ouders. Hiermee kunnen ouders berichten typen, waarop kinderen met tekeningen op het aanraakscherm reageren. Een functie die verdacht veel lijkt op de communicatiefunctie van de Apple Watch.

De activitentrackers in de Jumpy houden bij hoeveel een kind op een dag beweegt, waardoor ouders een beter zicht op dagelijkse activiteiten hebben. Daarnaast slaat de app alarm zodra een kind buiten bereik is.

Het is wel een wat log horloge. Zelfs in de handen van een volwassen man is de Jumpy fors. Wellicht maakt dit grote ontwerp het horloge ook een stuk beter bestand tegen mogelijke valpartijen, maar dat lijkt geen ideale oplossing. Hoeveel kinderen zullen zo’n groot horloge de hele dag om hun pols laten hangen?

De Jumpy is op Kickstarter te bestellen door minstens 99 dollar te doneren. Je krijgt het horloge dan in maart 2015 toegestuurd. De makers willen voor 17 december minstens 100.000 dollar inzamelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2014, 11:30
Categorie Accessoires
Onderwerp smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.