Google gaat gratis Drive-opslag voor lokale gidsen fors verlagen

Google gaat de gratis Drive-opslag die je als lokale gids kreeg bij het toevoegen van reviews en foto's fors verlagen. Je kreeg 1 TB aan Drive-opslag, nu nog maar 100 GB.

Als je op Google Maps regelmatig nieuwe plaatsen en foto’s toevoegt, vragen beantwoordt of informatie verbetert dan kun je een lokale gids worden. Wanneer je heel veel toevoegt en aanvult dan krijg je daar allerlei voordelen voor terug. Eén van die voordelen was dat je vanaf niveau 4 een terabyte aan gratis Google Drive-opslag kreeg. Daar gaat nu verandering in komen, Google gaat de opslag terugschroeven naar 100 GB.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lokale gids zijn heeft voordelen

Google heeft met de lokale gidsen een wereldwijde community van mensen die leuke plekken delen en aanvullen op Google Maps. De lokale gidsen worden ingedeeld op niveau, waarbij elk niveau nieuwe voordelen oplevert. Zo kun je meedoen aan Google-workshops en als eerste toegang krijgen tot nieuwe Google-producten en -functies. Elke toevoeging zoals een review of geplaatste foto levert 1 punt op.

Niveaus en opslag
Er zijn 5 niveaus. Vanaf niveau 4 krijg je een jaar lang 1 TB aan gratis Drive-opslag. Op een supportpagina heeft Google nu echter aangegeven dat ze deze opslag gaan verlagen naar 100 GB. Als reden voor de beperking geeft Google aan dat ze op deze manier gratis Drive-opslag kunnen blijven geven aan lokale gidsen die niveau 4 bereiken. Na 21 juli gaat de wijziging in.

Je kunt echter nog van de huidige 1 TB aanbieding gebruikmaken als je je vóór 7 juli 2016 hebt aangemeld als lokale gids. Je hebt dan nog tot 21 juli aanstaande om niveau 4 te bereiken. Voor niveau 4 heb je 200 punten nodig.

Bekijk ook

Google Maps en Apple Kaarten vergeleken: welke is de beste?

Voormalig Apple Kaarten-designer Justin O'Beirne heeft Google Maps en Apple's kaartendienst naast elkaar gelegd. In een vierdelige serie gaat hij antwoord geven op de vraag: welke is de beste?

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.