Google Docs op iPad

Google Documenten werkt nu met Drag & Drop

Google heeft de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties aangepast voor de iPhone X. Ook is er nu Drag & Drop voor iPad-gebruikers met iOS 11.

Google heeft de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties bijgewerkt voor de iPhone X. Bovendien wordt op de iPad nu de iOS 11-functie Drag & Drop ondersteund.

Google Documenten: update voor iPhone X

Op de iPhone X komen documenten nu beter tot hun recht. De apps maken gebruik van het volledige scherm, tot in alle hoeken. Ook houden de werkbalken rekening met de speciale vorm van het scherm. Je kunt nu meer van een document zien, waarbij elk hoekje wordt gevuld.

Google Docs iPhone X

Google Docs met Drag & Drop

Op de iPad heb je er ook iets nieuws bij: je kunt met Drag & Drop teksten, cijfers en afbeeldingen tussen de verschillende apps uitwisselen. Zo kun je vanuit Google Documenten een linkje naar Safari slepen, of een foto vanuit de Foto’s-app naar Presentaties.

Wel moet je opletten dat de opmaak van de tekst verloren gaat – maar misschien wil je dat ook. Wil je betere Drag & Drop dan kun je beter gebruik maken van een andere notitie- of schrijfapp, bijvoorbeeld Bear. Je kunt ook kiezen voor een shelf-app zoals Gladys (link).

Eerder vandaag gaf Google de YouTube-app ook een update, waarbij ze beloven dat de app niet langer je accu leegtrekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2017, 20:08
Categorie Apps
Onderwerpen google documenten, presentatie, spreadsheet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.