Chinezen roven gokautomaat leeg met behulp van iPhone

In een Italiaans gokkantoor zijn twee mannen opgepakt vanwege het manipuleren van een gokautomaat. Met behulp van een iPhone zorgden de kerels ervoor dat videopoker-machines veel geld loslieten.

Videopoker met de iPhoneIn de Italiaanse streek Emilia-Romagna zijn eind vorige week twee mannen van Chineze afkomst opgepakt voor het leegroven van een gokautomaat in een gokkantoor. De uitbater rook onraad toen hij de mannen meermaals in korte tijd veel uitbetaalde. Camerabeelden en elektronische melders wezen uit wat er aan de hand was. Elke keer als er grote bedragen werden gewonnen, zat één man bij de machine en de ander met z’n hand in zijn zak. Het was de eigenaar en de politie al snel duidelijk dat de oorzaak een elektronische was.

De in Modena woonachtige mannen van 43 en 29 jaar oud gebruikten een iPhone die ze zo geprogrammeerd hadden dat ze er de videopoker-machine mee konden manipuleren door bepaalde elektronische pulsen naar de gokkast te sturen. Naar verluidt zorgden ze er zo voor dat het apparaat veel geld losliet. Het is nog niet duidelijk wat voor straf de heren boven het hoofd hangt en of ze al een ‘jailbreak’ methode hebben bedacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2011, 16:35
Categorie Achtergrond
Onderwerpen gokautomaat, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.