MacBook Air 2022: kleuren grijs blauw zwart

Reacties voor: Gerucht: ‘Apple werkt aan goedkopere MacBooks voor het onderwijs’

Apple komt mogelijk volgend jaar met nieuwe goedkopere MacBooks, bedoeld voor in het onderwijs. Het zou daarmee een concurrent van de Chromebooks worden. De eerste details over formaat en prijs zijn inmiddels gelekt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Dit is leuk, ben zeer nieuwsgierig hoe ze dit gaan vormgeven en voor welke prijs!!!!

  2. Ik kan je verklappen dat dit niet gaat gebeuren. Chromebooks kosten zo’n € 200…

  3. Ik verwacht er niet teveel van. Apple is namelijk niet in staat om iets met chromeprijzen op de markt te brengen. De airpods pro zijn al duurder. Apple heeft nu eenmaal een andere doelgroep en daar moeten zij zich bij houden.

    • Gelukkig niet zeg.. Jobs zei ooit: we don’t ship junk en ik ben tot op de dag van vandaag nog blij dat ze dat ook niet doen!

  4. Met alle respect. Het loopt de spuigaten uit bij Apple qua producten. Ze worden een beetje Microsoft waar ze voor elk marktsegment weer wat verzinnen.
    En ik kan je vertellen dat zelfs als Apple prijstechnisch een concurrent gaat aanbieden dat dit binnen enkele jaren weer idioot duur gaat zijn.
    Ze kunnen zich beter concentreren op wat verkleinen van hun productaanbod en daar wat logica in krijgen. Dat mist nu compleet.

  5. Leuk! Krijgen we dan weer de iBook (bij voorkeur de clamshell met die pastel kleurtjes) van weleer? Eigenlijk zou eBook een mooiere naam zijn, zoals die g3 eMac van rond de eeuwwisseling. Alleen dat gaat teveel verwarring geven.

    Apple heeft jaren geopereerd in deze laag van de markt. Als ze het goed kunnen positioneren met een lagere kwaliteit scherm en een oude Soc bijv een binned m1. Kunnen ze heel veel mensen blij maken.

    Gezien de levensduur en onderhoudskosten vs die van Chromebooks kunnen ze mogelijk net iets meer vragen. De churn is veelal erg laag als ze al in het ecosysteem zitten dus veel potentiële klanten van de duurdere machines. Ik zou het dus niet gelijk aan de kant schuiven als onmogelijk.

  6. (Red.) Artikel bijgewerkt met info over formaten en mogelijke prijs.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.