Goedkopere iPad 2 heeft mogelijk zuinigere A5-processor

De iPad 2 die na de prijsverlaging door Apple wordt verkocht maakt gebruik van een nieuw proces, waardoor hij iets zuiniger kan zijn. Dit ontdekte Brian Klug van Anandtech.

A5 processorDe goedkopere iPad 2 die Apple sinds maart 2012 verkoopt is niet identiek aan eerdere modellen. Brian Klug van Anandtech schrijft dat er kleine aanpassingen zijn gemaakt in de A5-processor. Deze zou gebruikmaken van een 32nm-proces, dat minder stroom verbruikt dan zijn voorgangers. Hierdoor zou de batterijduur van de iPad een klein beetje verbeterd kunnen zijn.

De A5-processor in de nieuwe, goedkope iPad 2 maakt gebruik van een Samsung 32nm HKMG-proces. Gezien dit proces zuiniger is, zou hij in theorie iets minder batterij verbruiken. Hoe groot het verschil precies zal zijn is nog niet duidelijk: vermoedelijk gaat het om een marginale verbetering. Anandtech heeft zelf geen vergelijkende tests kunnen uitvoeren.

De processor-veranderingen zijn bij een nieuwe lichting van de iPad 2 doorgevoerd die werd verkocht na de prijsdaling. Dit betekent echter niet dat jouw goedkope iPad 2 automatisch de aanpassingen bevat. Volgens Klug heeft alleen de iPad2,4 hier baat bij. Je weet dat je een iPad2,4 hebt als hij met iOS 5.1 geïnstalleerd verkocht werd. Een iPad 2 met iOS 5.0.1 is een ouder model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2012, 12:58
Categorie iDevices
Onderwerpen a5, abonnementen, ipad 2, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.