Pebble: horloge met e-paper-scherm laat iPhone-berichten zien

De Pebble is een slim horloge dat met behulp van een Bluetooth-verbinding berichten van je iPhone laat zien. Een e-paper-scherm zorgt ervoor dat je de telefoon ook bij direct zonlicht kunt bekijken.

Pebble SmartwatchDe Pebble is een slim horloge, dat met behulp van een Bluetooth-verbinding aangesloten kan worden op je iPhone. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemiste gesprekken of hardloopstatistieken bekijken zonder dat je de iPhone uit je zak hoeft te halen. Het e-paper-scherm is gemaakt met dezelfde technologie die wordt gebruikt in e-booklezers zoals de Kindle, waardoor bijvoorbeeld fel zonlicht het scherm niet verduistert.


De Pebble bevat naast een Bluetooth-ontvanger vier knoppen, een trilmotor en een bewegingssensor. Het e-paper-scherm heeft een resolutie van 144 bij 168 pixels.

Op de Kickstarterpagina van de Pebble worden er verschillende mogelijkheden genoemd: je kunt het horloge als fietscomputer gebruiken, je muziek ermee besturen of hem als hardloopcomputer bij je dragen terwijl een iPhone-app je voortgang naar het scherm stuurt. De mogelijkheden beperken zich niet tot de ideeën van de makers: ontwikkelaars kunnen de SDK van Pebble in apps implementeren om gebruik van het horloge mogelijk te maken. Een speciale App Store van Pebble moet horloge-apps gaan aanbieden.

Pebble heeft op Kickstarter inmiddels genoeg geld ingezameld om het project van de grond te krijgen. Je kunt echter nog steeds doneren aan het project. Door 130 dollar in het project te steken krijg je ergens in september een Pebble-horloge thuisgestuurd.

Dit is overigens niet de eerste keer dat we over een iPhone-horloge horen: ook de OpenWatch en InPulse Smartwatch beloofde een koppeling met je smartphone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.