Gigabyte en iSwish zoeken inspiratie in iPhone-interface

Gigabyte probeert met de GSmart Smart Touch-technologie de interface van de iPhone te imiteren. Hetzelfde geldt voor iSwish van Flick Software. Beide zijn bedoeld voor Windows Mobile.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

GsmartSmartphone-maker Gigabyte heeft een nieuwe touchscreen-interface voor Windows Mobile ontwikkeld, die hevig lijkt te zijn geïnspireerd op de Apple iPhone. De Smart Touch-technologie komt beschikbaar op de GSmart-toestellen van Gigabyte, werkt met vingerbewegingen en heeft een startscherm met 16 iconen. Met je vingers kunt je iconen verplaatsen en om een applicatie te starten moet je net als op de iPhone op het icoon tikken. Gigabyte heeft ook allerlei widgets ontwikkeld.

Zo is er bijvoorbeeld een widget voor een digitale en analoge klok, die je kunt in- en uitschakelen met een vingerbeweging. De interface op de GSmart ondersteunt geen multi-touch. Er circuleert al een Chinese versie van Smart Touch op internet, maar die is volgens Gigabyte nog niet volledig functioneel. De officiële lancering zal in mei plaatsvinden, op telefoons die in Europa hun debuut zullen maken.

Een vergelijkbare insteek heeft iSwish, ook bedoeld voor Windows Mobile. Met deze software kun je je smartphone een zo echt mogelijke iPhone-interface geven. Ook hier kun je de iconen over het scherm slepen. Multitouch wordt gesimuleerd met de iZoom-software, waarbij je kunt in- en uitzoomen op foto’s met je vinger. Maar zodra je op één van de iconen tikt kom je toch weer in de oude Windows Mobile-interface terecht.
iSwish wordt ontwikkeld door Flick Software. Helaas kun je nog niets installeren; je kunt je wel inschrijven voor de betatest, die binnenkort begint.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerpen gigabyte, interface, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.