Geruchtenmachine: Italiaanse en Spaanse 3G iPhone in mei 2008

De geruchtenmachine draait weer op volle toeren. Zo zouden Telefonica in Spanje en Vodafone in Italië al in mei 2008 een 3G iPhone kunnen lanceren. Voorraadtekorten en financiële onderhandelingen zijn de reden waarom de lancering in Spanje nog op zich laat wachten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

spaanse iphoneAls Telefonica z’n zin had gekregen, lag de iPhone al voor de kerst in Spanje in de winkel. Maar het Spaanse technologiebedrijf SevenClick beweert van een senior manager van Telefonica te hebben gehoord dat Apple kampt met voorraadproblemen. En bovendien zijn de onderhandelingen over 30% omzetdeling nog niet afgerond. Maar er is meer: zo zou Apple in mei al een 3G-versie van de iPhone beschikbaar kunnen hebben en is de mobiele operator voor Italië ook al bekend.

In Italië beweren de websites Morse en Melablog dat Vodafone (Italië) een exclusieve overeenkomst met Apple gaat tekenen, waarbij het eveneens om de UMTS-versie van de iPhone gaat. Dit gerucht moeten we met een korrel zout nemen, want Telecom Italia was immers ook nog in de race en heeft al een EDGE-netwerk liggen zodat niet op de 3G-versie hoeft te worden gewacht.

Wat de Spaanse iPhone betreft: The Register denkt dat het een realistisch moment is, waarbij we ons vooral moeten afvragen hoe lang de batterij meegaat en wat de prijs zal worden. Als Apple inderdaad in mei 2008 een telefoon in deze belgrage landen wil introduceren, zullen ze inderdaad meer te bieden moeten hebben dan het huidige model, dat in Duitsland en Engeland ook al geen mensenmassa’s op de been bracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:33
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers
Onderwerpen italië, spanje, telecom, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.