Geruchtenmachine: ‘iPhone 5 komt aan het einde van juni’

Volgens de Koreaanse website ETNews komt de iPhone 5 in de vierde week van juni 2011. Dat zou Apple zelf bevestigd hebben tegen twee telecomproviders in het land.

iPhone-5-in-juniDe geruchtenmolen omtrent de release van de iPhone 5 gaat maar door. Recentelijk nog werd gespeculeerd dat Apples nieuwste touchscreen-telefoon niet in de zomer zal worden uitgebracht, maar pas in januari. De redenering daarachter was, dat het belangrijkste aankondigingspodium van Apple, de WorldWide Developers Conference of WWDC, dit jaar in het teken staat van software. Nu meldt een Koreaanse site gericht op elektronica dat de iPhone 5 tóch traditiegetrouw in de zomer uitkomt, in de vierde week van juni welteverstaan.

Als de iPhone 5 wordt uitgebracht in de zomer, ligt dat in lijn met de vorige toestellen die ook in zomers het levenslicht zagen. De Koreaanse site ETNews zegt het nieuws van Apple zelf te hebben gehoord. Zij zouden stellen dat de nieuwe iPhone vanaf de vierde week van juni tegelijk via de telecomproviders SK Telecom en KT zal worden verkocht. De site MacRumors vertaalt het artikel van de Koreaanse bron als volgt:

‘iPhone 5,’ the next model of iPhone 4, will be released on the coming 4th week of June. In the midst of the iPhone 5 postponement rumors, Apple has confirmed that iPhone 5 will be released as planned and it will be released simultaneously in Korea through SK Telecom and KT

Het toestel zou niet op de WWDC gepresenteerd worden, maar op een speciaal ingelast evenement door Steve Jobs zelf.

De betrouwbaarheid van het artikel valt te betwisten. Apple zelf heeft de releasedatum nog niet vrijgegeven en bovendien is het stuk gepubliceerd op 1 april, hoewel we geen idee hebben of die datum ook in Korea als grappendag wordt beschouwd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2011, 12:50
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, release, releasedatum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.