EyeTV streamt dankzij AirPlay tv-beelden van iPad naar televisie

EyeTV heeft een update gekregen, waarbij voortaan AirPlay wordt ondersteund. Met EyeTV kun je televisie van je Mac naar je iPhone streamen en daarna streamen naar een andere televisie met Apple TV.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

eyetv iconElgato’s EyeTV ondersteunt voortaan AirPlay. Met EyeTV kun je live-televisiebeelden en tv-opnames streamen van een iPhone of iPad naar een aangesloten tv. Die televisie moet dan wel verbonden zijn met een Apple TV of ander ondersteund apparaat. EyeTV voor iOS 1.2.3 kost €3,99 en heeft door de update nu twee functies: je kunt tv-beelden van je Mac naar je iPad streamen en daarna kun je dezelfde beelden ook weer streamen van je iPad naar een ander apparaat. Het lijkt misschien wat onzinnig om tv-beelden vanaf je iPad naar een televisie te streamen, aangezien je daar meestal al een kabelaansluiting hebt. Maar er zijn wel degelijk toepassingen. Zo kun je een tv die op zolder staat voorzien van tv-beelden, zonder dat je een kabel hoeft te leggen of een extra settopbox hoeft te kopen.

elgato eyetv ipadMet een Apple TV heb je dan een complete oplossing. Je kunt via je Mac televisieprogramma’s opnemen en op een later moment naar de tv op zolder streamen, of je kunt zelfs live-beelden bekijken. Het is zelfs mogelijk om in een hotelkamer een Apple TV aan te sluiten (die zo compact is dat hij altijd wel in de koffer past) en via de televisie in je hotelkamer naar de Nederlandse televisie te kijken. Je hebt dan geen duurdere oplossingen zoals een SlingBox meer nodig. Bij de SlingBox zit je niet alleen vast aan een duur apparaat, maar ook een dure app. SlingPlayer Mobile kost namelijk €23,99.

Downloaden: EyeTV (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2011, 0:27
Categorie Apps
Onderwerpen airplay, elgato, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.