Gerucht: Samsung vreest deel productie Apple-chips te verliezen

Samsung vreest dat Apple de productie van iPhone-chips weg zal halen bij de fabrikant. Om deze reden zou de bouw van een nieuwe fabriek zijn uitgesteld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple A6Samsung zou de bouw van een nieuwe fabriek uitstellen, omdat het bedrijf denkt een deel van Apple’s chip-orders te verliezen. Het betreft chips die worden gebruikt in iPhones en iPads. Dit schrijft de Aziatische geruchtensite IT-website DigiTimes op basis van anonieme bronnen. Samsung is op het moment nog verantwoordelijk voor meerdere onderdelen voor iDevices, waaronder de A6-processor in de iPhone 5. Geruchten wezen er in oktober op dat Apple de productie van onderdelen weg probeert te halen van Samsung.

DigiTimes stelt het volgende:

Samsung zal niet langer de enige leverancier van door Apple ontworpen chips voor de iPhone en iPad zijn. […] De vermoedelijke ordervermindering van Apple heeft ertoe geleid dat Samsung overweegt om minder grote stappen te nemen bij de bouw van zijn [nieuwe fabriek].

DigiTimes schrijft vaker over geruchten rond de productie van Apple en Samsung, maar heeft het hierbij niet altijd bij het rechte eind. Een korrel zout is daarom wel op zijn plaats.

Geruchten in oktober wezen er kort op dat Samsung zelf wilde stoppen met de levering van schermen voor de iPhone en iPad aan Apple, omdat hier te weinig aan wordt verdiend. Later ontkende Samsung deze beweringen. Het was één van de vele verhalen die suggereerde dat Apple en Samsung minder afhankelijk van elkaar proberen te worden. Apple en Samsung zijn op het moment verwikkeld in meerdere juridische kwesties over onder andere gebruik van patenten. Conflicten waar Samsung’s CEO niet in wordt verwikkeld, uit angst dat de productie-afspraken met Apple hierdoor worden verstoord. In augustus bleek dat Apple dit jaar voor 2,1 miljard dollar aan onderdelen zal besteden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 13:32
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen digitimes, productie, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.