Gerucht: Productie iPad 5 start in juli of augustus

De productie van de iPad 5 zal pas in juli of augustus beginnen, aldus DigiTimes. Een onthulling in april lijkt daarom onwaarschijnlijker.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 5Eerdere geruchten wezen op een iPad-onthulling in april, maar als we de laatste rapporten van DigiTimes mogen geloven zal het dan niet gaan om de iPad 5. Volgens bronnen verwikkeld in Apple’s productieproces zal de productie van de iPad vijfde generatie namelijk pas in juli of augustus van start gaan. Fabrikanten maken zich volgens de bronnen zorgen over de productie van belangrijke onderdelen, zoals touchscreens.

Deze onderdelen spelen namelijk een grote rol bij de vlekkeloze productie van de iPad vijfde generatie. Zijn hier niet genoeg van, dan loopt het productieproces vertraging op en worden er wellicht minder iPads verscheept dan verwacht. Bij de iPhone 5 was afgelopen jaar sprake van lagere leveringsaantallen dan gepland wegens productievertraging. Of deze problemen reden zijn voor de zorg is niet duidelijk.

De bronnen van DigiTimes beamen eerdere geruchten over de iPad 5: de nieuwe iPad heeft een dunnere rand, zal lichter zijn dan de voorganger en is qua ontwerp gelijk aan de iPad mini.

Schermen voor de nieuwe iPad zullen worden geleverd door LG Display en Sharp, twee bedrijven waar Apple in het verleden geregeld mee samenwerkte. Hoe betrouwbaar de geruchten exact zijn blijft nog wel even de vraag: DigiTimes komt geregeld met soortgelijke rapporten, waarbij sommigen achteraf niet bleken te kloppen. Omdat de bronnen uit Apple’s productieketen afkomstig zijn, is er altijd een kans dat de plannen gehoord op het laatste moment nog eens veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 16:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.