iPad-boek laat zien of studenten huiswerk maken

Amerikaanse hogescholen gebruiken een testversie van CourseSmart om te zien of leerlingen hun e-books wel gelezen hebben.

iPad e-bookNegen hogescholen in de Verenigde Staten kunnen zien of studenten een boek op de iPad ook daadwerkelijk hebben gelezen. De scholen maken gebruik van een testversie van CourseSmart, een app en dienst waarmee schoolboeken verspreid kunnen worden. Deze testversie laat leraren zien of leerlingen pagina’s overslaan, belangrijke passages niet markeren of geen notities maken tijdens het lezen. Uiteraard krijgen de leraren ook te zien welke leerlingen het digitale boek helemaal niet hebben opengeslagen.

CourseSmart is al langer als app voor de iPad beschikbaar in de Amerikaanse App Store, in de vorm van de applicatie eTextbooks. Binnen de app kunnen leerlingen hun schoolboeken lezen, maar ook notities maken of belangrijke zinnen markeren. Door met leraren te delen hoe leerlingen met de digitale boeken omgaan, hoopt CourseSmart antwoord te geven op de vraag of leerlingen wel hun huiswerk doen.

The New York Times beschrijft hoe leraren met de informatie bijvoorbeeld kunnen zien welke leerlingen weken voor een tentamen al beginnen met studeren, en welke leerlingen de avond voor de toets pas beginnen. Hierdoor hebben leraren een beter idee van welke leerlingen moeite met de stof hebben en welke studenten zich wellicht niet genoeg inzetten.

De trackingmethode van CourseSmart zal niet in iedere situatie perfect zijn. Hoewel een app kan bijhouden of een leerling notities heeft gemaakt binnen dezelfde applicatie, heb je niks aan deze informatie als de student notuleert op papier. Daarnaast kan de informatie pas worden gedeeld zodra er verbinding is gemaakt met het internet. Heeft een iPad alleen Wi-Fi? Dan kan het zo zijn dat de huiswerkdata pas naar de leraar wordt gestuurd zodra de leerling ergens verbinding maakt met internet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 17:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.