KPN rolt zakelijk 4G LTE-netwerk uit in Utrecht en Den Haag

KPN zal vanaf 11 mei een zakelijk 4G LTE-netwerk aanbieden. Dit netwerk is dan alleen in Utrecht en Den Haag te gebruiken. Eerder introduceerde Ziggo nog een Nederlands 4G-netwerk.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G LTEKPN zal vanaf 11 mei een 4G LTE-verbinding aanbieden voor zakelijke abonnees. Dit vlak nadat Ziggo eerder deze week een vergelijkbaar netwerk voor zakelijke abonnees in bepaalde regio’s introduceerde. KPN’s 4G-netwerk zal eerst alleen te gebruiken zijn in de regio’s Utrecht en Den Haag.

Het 4G-netwerk van KPN heeft een maximale downloadsnelheid van 50 Mbit/s en een uploadsnelheid van 25 Mbit/s. De snelheden zullen eerst te gebruiken zijn bij zakelijke abonnementen, maar KPN begint binnenkort ook aan een pilot waarbij er een LTE-netwerk voor intensieve gebruikers wordt getest. Later dit jaar worden deze proeven verder uitgebreid.

Hoewel Ziggo deze week als eerste een 4G-netwerk in Nederland introduceert, zijn de ontwikkelingen bij KPN interessanter: Ziggo zei eerder namelijk geen plannen te hebben om als telecomprovider verder te gaan.

Op het moment is er geen iPhone die 4G ondersteunt (hoewel sommige Amerikaanse iPhones dit wel aanduiden), maar de nieuwste iPad heeft wel een 4G-ontvanger. Deze werkt echter alleen op Amerikaanse frequenties. Het is nog niet duidelijk of een toekomstige iPhone 4G zal ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:36
Categorie Providers
Onderwerp kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.