Analist: Apple iTV pas in 2014 op de markt

De Apple iTV verschijnt pas in 2014. Dit beweert Mark Moskowitz, analist bij J.P. Morgan. In de tussentijd zou Apple een nieuwe Apple TV uitbrengen, om gebruikers aan het idee te laten wennen.

Apple iTVVolgens J.P. Morgan-analist Mark Moskowitz zullen we nog tot 2014 moeten wachten op de iTV, een door Apple ontworpen televisie. In de tussentijd kunnen we wel rekenen op een nieuwe versie van de Apple TV. Deze moet helpen om alvast te wennen aan het idee van een Apple-televisie. Moskowitz baseert zich op zijn eigen onderzoek naar Apple en bevindingen over de algemene televisie-industrie.

Volgens Moskowitz bevindt de tv-industrie zich in een moeilijke economische periode, waardoor het niet gunstig zou zijn om een nieuw toestel uit te brengen. Moskowitz vraagt zich sowieso af of Apple kan slagen in de televisie-industrie.

Apple zal de gebruikersinterface en de integratie van televisiezenders en data-content volledig moeten veranderen. Ook zou er gebruik gemaakt moeten worden van stem- of bewegingsbesturing.

Het is nog niet duidelijk wat de Apple iTV uiteindelijk zal bieden. Volgens Moskowitz kiest Apple wellicht voor een niet al te revolutionaire route, waarbij ze een televisie produceren die er vooral fraai uitziet en makkelijk in gebruik is. Consumenten zouden namelijk nog niet bereid zijn om weg te stappen van traditionele kabeltelevisie. Pas na verloop van tijd zou Apple nieuwe programma-opties bieden, waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden en succesvol kan worden op de tv-markt.

Voordat de Apple iTV op de markt verschijnt, zou Apple eerst een nieuwe Apple TV uitbrengen. Dit mediacentrum zou inhaken op bestaande televisie-abonnementen en besturing via Siri of bewegingen ondersteunen. Op deze manier zouden consumenten alvast kunnen wennen aan Apple’s uiteindelijke televisie.

Moskowitz stelt ook kort dat Apple mogelijk werkt aan wat hij iPay noemt, een technologie in je iPhone die je portemonnee zou vervangen. Dit baseert Moskowitz echter op weinig meer dan speculatie: bewijs heeft hij niet gezien.

Let op: hoewel Moskowitz actief is als analist bij een bekend bureau en zich op onderzoek baseert, gaat het hier vooral om speculatie. We weten pas wat Apple zal doen met de iTV wanneer deze wordt aangekondigd. In maart dacht een onderzoeker van bureau CLSA nog dat de iTV in 2013 op de markt komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2012, 14:57
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.