Gerucht: ‘Nieuwe iPads vanaf 30 of 31 oktober verkrijgbaar’

De nieuwe iPads worden vanaf 30 oktober of 31 oktober verkocht, aldus het Franse MacG.

ipad-5-in-apple-storeDe iPad mini 2 en iPad 5 worden vanaf 30 of 31 oktober verkocht, aldus het Franse MacG op basis van niet nader genoemde bronnen. Apple zal volgens de site op 24 of 25 oktober een nieuwe MacBook Pro verkopen, gevolgd door de nieuwe Mac Pro op 15 november. Al deze nieuwe Apple-producten worden aangekondigd tijdens het evenement dat hoogstwaarschijnlijk op 22 oktober wordt georganiseerd. Zelf hebben we nog een paar twijfels bij de data, maar ze kunnen een goede indicatie zijn van de verkoopstart.

9to5Mac stelt dat MacG het eerder bij het rechte eind heeft gehad, maar zelf hebben we nog enige twijfel bij de genoemde verkoopmomenten. 30 en 31 oktober zijn een woensdag en een donderdag, terwijl afgelopen iPads en iPhones op een vrijdag werden verkocht. De aangehaalde bronnen zouden zich kunnen baseren op interne verzendingen, wat zou betekenen dat de iPad mini 2 en iPad 5 hooguit op 31 oktober bij Apple moeten arriveren. Het lijkt ons niet onwaarschijnlijk dat de iPads de daarop volgende vrijdag verkocht worden, op 1 november.

Waar de iPads vanaf 30 en 31 oktober worden verkocht, wordt verder niet door MacG gezegd. De website richt zich op Franse lezers, en Frankrijk staat er om bekend vaak in de eerste golf landen te zitten. Afgelopen jaar kreeg Nederland tegelijkertijd met Frankrijk de iPad 4 en iPad mini, maar het is nog maar de vraag of dit jaar hetzelfde zal zijn.

Wij verwachten dat Apple deze week de pers zal uitnodigingen voor de onthulling van beide nieuwe iPads en de nog niet aangekondigde Macs. Meerdere zeer betrouwbare bronnen wijzen er namelijk op dat dit evenement over exact een week, op 22 oktober, zal plaatsvinden. Het zit er daarom zelfs dik in dat de uitnodigingen vanavond al worden verzonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2013, 13:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad air, ipad mini 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.