Gerucht: ‘nieuwe iPad krijgt verbeterde backlight om hitteproblemen op te lossen’

Taiwanese geruchtensite Digitimes beweert dat Apple de backlight van de nieuwe iPad gaat aanpassen om de hitteproblemen op te lossen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad oververhitApple gaat de backlight van de nieuwe iPad aanpassen, zodat de iPad minder snel warm wordt. Dit heeft de Taiwanese site Digitimes gehoord van verschillende bronnen binnen de industrie. Apple zou de twee verschillende LED-onderdelen vervangen met één LED-backlight. De extra stroom die voor de tweede backlight nodig was zorgde er volgens Digitimes voor dat de batterij een stuk warmer werd.

Eerder klaagden verschillende mensen over oververhittende iPads. Het lijkt daarom niet heel raar dat Apple dit probleem probeert op te lossen. De bron van het gerucht is alleen niet helemaal betrouwbaar: Digitimes zat er in het verleden geregeld naast. Hoewel de nieuwe iPad warmer wordt dan normaal, is dit volgens Apple niks om je zorgen over te maken.

Volgens de bronnen zou de helderheid van het scherm niet veranderen door het verminderen van het aantal LED-backlights. Apple zou mogelijk IGZO-displays gebruiken in de iPad, die hem ook dunner en energiezuiniger moet maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2012, 12:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen backlight, digitimes, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.