Apple: ‘Nieuwe iPad wordt niet te warm’

De nieuwe iPad wordt volgens Apple niet warmer dan zij bedoeld hadden. Gisteren bleek nog dat de derde generatie iPad ongeveer 5 graden warmer wordt dan de iPad 2.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad oververhitVeel gebruikers van de nieuwe iPad maken zich zorgen over de hogere temperaturen die de iPad bereikt. Een test van Tweakers wees er vervolgens op dat de iPad inderdaad ongeveer 5°C warmer wordt dan de iPad 2. Volgens Apple is dit alsnog geen reden tot zorg: hoewel de iPad warmer wordt, zou de temperatuur nog steeds binnen Apple’s verwachtingen vallen.


Apple’s PR-manager Trudy Muller verklaarde tegenover AllThingsD het volgende en greep daarbij meteen de kans om wat reclame te maken:

The new iPad delivers a stunning Retina display, A5X chip, support for 4G LTE plus 10 hours of battery life, all while operating well within our thermal specifications. If customers have any concerns they should contact AppleCare.

Het onderzoek van gisteren bevestigt inderdaad dat de temperatuur van de iPad binnen verwachtingen blijft, maar dan ook net: de iPad haalde op zijn hoogtepunt een temperatuur van 33,6°C, net iets minder dan Apple’s aangeraden temperatuur van 35°C. Hoewel de temperatuur hoger ligt dan bij andere iPads, is het niet duidelijk of de iPad bij gebruikers onbruikbaar werd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:22
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.