‘Beschermlaag in toekomstige iPhone-backlight repareert zichzelf’

Apple heeft een patent op een zichzelf reparerende coating speciaal bedoeld voor backlights in schermen zoals in de iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5s iFixitWe lezen de laatste tijd steeds meer over een stevig saffierscherm voor de iPhone 6, maar dit is kennelijk niet de enige manier waarop Apple het iPhone-scherm tegen schade wil behoeden. Apple wil namelijk ook een zichzelf reparerende coating gebruiken om beschadigingen in de schermverlichting van de iPhone te voorkomen. Dit blijkt uit een pas gepubliceerd patent dat is ontdekt door Patently Apple. De coating voorkomt dat de lichtgeleidingsplaat in de schermverlichting wordt bekrast, waardoor kleine, witte vlekken (schermartefacten) op het iPhone-scherm verschijnen.

Volgens Apple ontstaan de krassen op de schermverlichting tijdens tests in de fabriek. Het scherm wordt dan voor een bepaalde tijd gevibreerd. In bijvoorbeeld de iPhone kan dagelijks gebruik ook voor zulke beschadigingen zorgen. Met het patent minimaliseert Apple de kans op een kapot scherm. Een zichzelf reparerende coating klinkt spannend, maar is niet de enige techniek die in het paten wordt genoemd: ook een coating gemaakt van Teflon werd door Apple onder de loep genomen. De twee materialen zouden zelfs gecombineerd kunnen worden.

Hoewel we Apple in patenten meestal nieuwe ideeën zien beschrijven, hebben we eerder al eens een patent beschreven waarmee Apple mogelijke iPhone-schade wil voorkomen. In 2012 beschreef Apple bijvoorbeeld hoe plastic en metaal ultrasoon aan elkaar kan worden gelast, met een compactere en stevigere iPhone als gevolg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2014, 14:23
Categorie iDevices
Onderwerpen backlight, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.