Gerucht: iWatch krijgt rond scherm

De iWatch krijgt een rond scherm, zo beweert Rosenblatt Securities-analist Brian Blair. De iWatch is daarmee vergelijkbaar met de Moto360.

Balogh-iwatchDe iWatch krijgt een rond scherm. Dit beweert Brian Blair, analist bij Rosenblatt Securities. De analist baseert zich hierbij op bronnen binnen Apple’s productieketen. Blair is de eerste die spreekt over een rond iWatch-scherm: tot nu toe gingen geruchten voornamelijk over een schermgrootte van rond de 1,5-inch. Hierdoor werd uitgegaan van een rechthoekig scherm, zoals op bijvoorbeeld ook de Pebble en Galaxy Gear.

We hebben tot nu toe slechts één keer over Brian Blair geschreven, toen hij in 2011 opperde dat iMessage de doodsteek was voor BlackBerry. Het is daarom volstrekt onduidelijk hoe betrouwbaar zijn bronnen zijn binnen Apple’s productieketen. Bovendien staan analisten bekend om soms onbetrouwbare verhalen, waarmee ze proberen aandeelhouders te beïnvloeden. Daar staat tegenover dat we tot nu toe nog niet eerder hoorden over een rond iWatch-scherm. Analisten die de markt proberen te bespelen, doen dit vaak door bestaande geruchten te benadrukken. Het is daarom goed mogelijk dat Blair relevante bronnen heeft gevonden.

Een ronde smartwatch is niet ongehoord: Motorola werkt op het moment aan een smartwatch die draait op Android Wear, met een vergelijkbare schermvorm. Een ronde iWatch zou wel een designuitdaging voor Apple met zich meebrengen, omdat apps niet langer de vertrouwde rechthoekvorm kunnen benutten. Overigens zijn ontwerpers al eens met het idee aan de slag gegaan, zoals te zien in bijvoorbeeld onderstaande video.

Blair denkt dat Apple in de tweede helft van dit jaar de iWatch gaat verschepen. Hij heeft zijn verwachtingen daarvoor bijgesteld: de analist rekende eerst op 15 tot 20 miljoen iWatches, maar denkt nu dat er 18 tot 21 miljoen worden verscheept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2014, 14:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.